Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο Αιγίου - Στόχος η ενίσχυση σε ιατρικό και τεχνολογικό προσωπικό

Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο Αιγίου...

Σύσκεψη εμπλεκομένων φορέων

Η “οριακή” κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο του Αιγίου τέθηκε επί τάπητος στη διάρκεια σύσκεψης που συνεκλήθη χθες το μεσημέρι στο γραφείο του διοικητή κ. Κωνσταντίου Φωτόπουλου και μετά από διεξοδική συζήτηση και καταγραφή απόψεων, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η σύσταση μίας ομάδας προώθησης των αιτημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους του Δήμου Αιγιαλείας, συνεπικουρούμενη από ανθρώπους του νοσοκομείου που γνωρίζουν σαφώς καλύτερα τα προβλήματα αλλά και τους τρόπους επίλυσης.

 

Μιλώντας στο filodimos.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Βασιλική Ψυχράμη τόνισε πως άμεση προτεραιότητα έχει η σύγκληση νέων συναντήσεων, αυτή τη φορά με τους βουλευτές του νομού και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ώστε η προσπάθεια να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Το βασικότερο πρόβλημα αφορά στην έλλειψη επικουρικών γιατρών στον χειρουργικό τομέα, όπως και η έλλειψη τεχνολογικού προσωπικού στα εργαστήρια (μικροβιολογικό-ακτινολογικό) που τις βραδινές ώρες παραμένουν κλειστά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου του νύχτα.

Η κοινή προσπάθεια που ξεκινά αποσκοπεί από ενίσχυση του νοσοκομείου, βασικά τμήματα του οποίου παραμένουν υποστελεχωμένα και λειτουργούν στο “κόκκινο”.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, την οποία εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Πρόνοιας κα Βάσω Ψυχράμη και ο δημοτικός σύμβουλος, ιατρός κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, ενώ παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος και χειρουργός του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Μπούνιας. Ακόμη, παρέστησαν ο διοικητής του ιδρύματος κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου κ. Αλέκος Βασιλόπουλος, διευθυντές κλινικών και τμημάτων, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Μαρία Μητροπούλου κ.α.

Σαφώς και η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει σε δεύτερη φάση να γίνει υπόθεση όλης της τοπικής κοινωνίας, ενώ μια από τις σοβαρότερες παραμέτρους που σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση ήταν η διερεύνηση για το ποιος είναι ακριβώς ο κεντρικός σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας τόσο για τα Νοσοκομεία, όσο και για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να διαπιστωθεί επιτέλους ποια είναι τα σχέδια της κεντρικής πολιτικής εξουσίας (διότι περί πολιτικής βούλησης θα πρέπει να μιλάμε) για το αν θέλει και πώς θέλει το Νοσοκομείο Αιγίου αλλά και πολλά νοσοκομεία της Περιφέρειας, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με ελλείψεις σε προσωπικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις