Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δώδεκα ομάδες από σχολεία της Δ. Ελλάδας διαγωνίζονται στην Ρομποτική

Δώδεκα ομάδες από σχολεία της Δ. Ελλάδας...

Διακρίθηκαν στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

12 από τις 21 ομάδες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τον Ιούνιο 2015, θα εκπροσωπήσουν τη Δυτική Ελλάδα στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, στην Αθήνα, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO HELLAS (www.WROHellas.gr) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ομάδες που θα διακριθούν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad), η οποία διοργανώνεται φέτος στην Ντόχα του Κατάρ, στις 6-8 Νοεμβρίου.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Ρομποτικοί εξερευνητές", βάσει του οποίου οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ρομπότ για να εξερευνήσουν διαφορετικά περιβάλλοντα (όπως ο θαλάσσιος βυθός για το Δημοτικό ή τα βουνά για το Λύκειο).

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «εξερευνητές» μαθητές πρέπει να στηριχθούν σε ενδείξεις προκειμένου να οδηγηθούν σε άγνωστα περιβάλλοντα ενώ σε άλλες, πάντα με τα ρομπότ τους, ενδέχεται να περιπλανηθούν καθώς επιχειρούν να ανακαλύψουν αυτό που ψάχνουν! 

Η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε., με έδρα την Πάτρα, στηρίζοντας ευγενικά τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, συνεχίζει να υποστηρίζει τις προσπάθειες των δημοσίων σχολείων, ναυλώνοντας πούλμαν για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών και των συνοδών (προπονητών) καθηγητών τους. Μεταξύ των σχολείων της αποστολής από την Περιφέρεια είναι το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας, το 7ο ΕΠΑΛ ΠΑΤΡΑΣ -1ο Ε.Κ., το Δημοτικό Κ. Καστριτσίου, το 1ο Γυμνάσιο Πατρών και το 18ο Γυμνάσιο Πατρών με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Εκπρόσωπος ΠΔΕΔΕ στην αποστολή είναι ο κ. Άρης Λούβρης.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δηλώνει την αισιοδοξία του για την πορεία των ομάδων της Περιφέρειας, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στους εκπροσώπους μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό. Συγκεκριμένα επισημαίνει:

“Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία εντάσσεται αμιγώς στις καινοτόμες δράσεις. Αποτελεί προθάλαμο μελλοντικών επιστημόνων οι οποίοι αναζητούν την πρωτοπορία και την πρωτοτυπία. Δεν θα στερήσουμε αυτή την προοπτική. Την ενθαρρύνουμε και ελπίζουμε τα αποτελέσματα που θα φέρει ο φετινός διαγωνισμός να δικαιώσουν τον αγώνα των παιδιών που συμμετέχουν”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις