Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μυρτώ Αλικάκη και Λάζαρος Γεωργακόπουλος με το έργο "Μένγκελε" τον Δεκέμβριο στο Λιθογραφείον της Πάτρας

Μυρτώ Αλικάκη και Λάζαρος Γεωργακόπουλος...
Μαρτάτος Tάκης

Η ιδιαίτερη παράσταση που εντυπωσίασε τους θεατρόφιλους τα 2 προηγούμενα χρόνια, ξαναπαίζεται φέτος

To ιδιαίτερο θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη «Μένγκελε» που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζεται φέτος για 3η χρονιά και επιστρέφει για ένα μήνα στο Θέατρο «Θησείο» της Αθήνας στην οδό Τουρναβίτου στου Ψυρρή από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2015.

Είναι το 3ο και κατά πολλούς το καλύτερο θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη, του 45χρονου συγγραφέα που τάραξε τα τελευταία χρόνια τα νερά με τα ανορθόδοξα θέματα που επιλέγει να διαπραγματευτεί και τις ρηξικέλευθες ιδέες του, όπως έγραψε το newpost.gr.

Tο έργο «Μένγκελε», ανέβηκε για 1η φορά πριν από δύο χρόνια από τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου (ο οποίος σκηνοθέτησε τον «Φιλοκτήτη» στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το καλοκαίρι του 2014), με πρωταγωνιστές τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Μυρτώ Αλικάκη, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων παραστάσεων στο Θέατρο Θησείο να έρθει και στην Πάτρα, στην κεντρική σκηνή του Λιθογραφείον, στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.

Όπως αναφέρεται στην σελίδα του Λιθογραφείον στο facebook, οι Πατρινοί θεατρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την παράσταση αυτή στις 11 με 13 Δεκεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, έχουν μια τυπική συζήτηση γνωριμίας στο κουπέ ενός τρένου. Κάποια στιγμή μια βλάβη στα ηλεκτρικά γίνεται αιτία το βαγόνι να βυθιστεί στο σκοτάδι. Στην αμηχανία τους οι δύο «ξένοι» θα καταφύγουν στο γνωστό παιδικό παιχνίδι των ρόλων. Εκείνος θα παραστήσει τον Γιόζεφ Μένγκελε, τον διαβόητο «άγγελο του θανάτου» του ναζιστικού στρατοπέδου συγκεντρώσεως Άουσβιτς και εκείνη θα υποδυθεί την Εσθήρ, την εγγονή μιας από της γυναίκες που επέζησαν των πειραμάτων του γιατρού.

Γρήγορα το παιχνίδι θα αλλάξει τροπή και το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν όλοι –ήρωες και θεατές- είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς παίζοντας με την ηθική, την ανθρώπινη κατάσταση και την Ιστορία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνική – εικαστική ευθύνη και video: Όλγα Μπρούμα.

Μουσική Δημήτρης Γιακουμάκης.

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα.

Βοηθός σκηνοθέτη Ροζαλί Σινοπούλου

Ερμηνεύουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη.

*Η παράσταση Μένγκελε», θα παιχθεί στο Θησείον-Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, τηλ. 210 32 55 444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 19.00, Δευτέρα, Τρίτη  21.00, Κυριακή 21.30, από 3 Οκτωβρίου έως 3 Νομεβρίου. Τιμές εσιτηρίων:  Κανονικό: 14€,  Φοιτητικό, σπουδαστικό: 10€.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture