Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» σε διασκευή της Τζόης Εΰείδη έρχεται στο Πάνθεον της Πάτρας

«Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» σε διασκευή τ...

Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 - Παίζουν ο Χρήστος Τριπόδης και 6 ακόμη ηθοποιοί

Η Παιδική Σκηνή του ηθοποιού Χρήστου Τριπόδη και της εταιρίας “Μέθεξις” που έχει ξαναέρθει στην Πάτρα, συνεχίζοντας με συνέπεια την πορεία στο ποιοτικό παιδικό θέατρο θα παρουσιάσει φέτος, το αριστούργημα του Βρετανού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» σε μια ολοκαίνουρια θεατρική διασκευή της γνωστής ηθοποιού Τζόης Εΰείδη, η οποία υπογράφει και την σκηνοθεσία της παράστασης. Η Μαρία Ρεμπούτσικα έχει γράψει τη μουσική ενώ παίζουν ο Χρήστος Τριπόδης και 6 ακόμη ηθοποιοί.

«Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας». Η τρυφερή ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που γράφτηκε το 1888, σε μία ολοκαίνουργια λοιπόν διασκευή της αγαπημένης σε όλους μας ηθοποιού Τζόης Εΰείδη.

Ένας πρίγκιπας και ένα χελιδόνι. Ο πρίγκιπας στέκεται σε ένα βάθρο σε μια πλατεία και όλοι τον καμαρώνουν γιατί είναι σκεπασμένος με χρυσό και πολύτιμους λίθους. Είναι ο «ευτυχισμένος πρίγκιπας» λένε όλοι, αλλά είναι πράγματι έτσι; Πόσο μπορεί να συνδεθεί ένα χρυσό άγαλμα με ένα χελιδόνι που ετοιμάζεται να πετάξει στην Αίγυπτο για να ξεχειμωνιάσει;

Τι μπορεί να συνδυάσει δύο τελείως ανόμοια πλάσματα; Τι ρόλο παίζει ο περίγυρος μια απελπισμένης, φτωχής και δίχως όνειρα πόλης; Το παραμύθι αυτό είναι ένα ύμνος στη ζωή, στη φιλία και στη φιλανθρωπία.. Άλλωστε «το να ζεις είναι το πιο σπάνιο πράγμα στον κόσμο.. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά υπάρχουν», όπως είχε πει και ο ίδιος ο Oscar Wilde.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή Σκηνοθεσία : Τζόης Εΰείδη

Μουσική : Μαρία Ρεμπούτσικα

Χορογραφίες : Δημήτρης Ζωγραφάκης

Κουστούμια: Ελένη Ψύρρα

Σκηνικά: Χρήστος Καπνίσης

Φωτισμοί: Ρίζος Τσιγάρης

Γραφιστικός σχεδιασμός: Αντώνης Λαμπρόπουλος

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Τριπόδης Χρήστος.

Παίζουν οι: Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Μαρία Θωμά, Μαρία Καρακίτσου και ο Μανώλης Κλωνάρης.

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά.

Η παράσταση προγραμματίζεται να έρθει στο θέατρο Πάνθεον της Πάτρας στην οδό Δημητρίου Γούναρη και Κανακάρη, το Σάββατο 10/10/2015 στις 18:30 το απόγευμα.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί να δοθούν και δύο ακόμα παραστάσεις την Κυριακή 11/10/2015 στις 11:30 το πρωί & στις 18:00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture