Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι δικαστικοί θα τιμήσουν τον προστάτη τους, Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στις 2 και 3 Οκτωβρίου στην Πάτρα

Οι δικαστικοί θα τιμήσουν τον προστάτη τ...

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο φερώνυμος ιερός ναός, στην οδό Ευβοίας 76 στα Ζαρουχλέικα

Με τη δέουσα λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος από την εκκλησία μας στις 2 και 3 Οκτωβρίου η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Διονυσίου του Αρεοπαγίτη. Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού είναι ο φερώνυμος ιερός ναός που βρίσκεται στην οδό Ευβοίας 76 στα Ζαρουχλέικα και θα πανηγυρίσει το διήμερο αυτό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 18.30 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Παντελίδης.

Ανήμερα της εορτής το πρωί του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου 2015 θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης, Βοηθού Μητροπολίτου Πατρών, κ.κ. Χρυσάνθου Στελλάτου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο.

Να προσθέσουμε πως ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης που είναι Πολιούχος των Αθηνών, είναι ο προστάτης άγιος του κλάδου των δικαστικών.

Ο ιερός ναός του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα είναι επιβλητικός, βρίσκεται στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι και τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Μητροπολιτικός ναός.

Στις διήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν στον ιερό ναό της Πάτρας καλούνται να παραστούν οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι. Το βράδυ της Παρασκευής στις 22.00 θα τελεστεί και ιερά αγρυπνία ενώ ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου στους γύρω δρόμους του ναού. Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης είχε γεννηθεί στην Αθήνα το ένατο έτος μετά από την Γέννηση Του Χριστού και διετέλεσε μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου.

Υπήρξε ένας από τους πρώτους Αθηναίους που πίστεψε στον Χριστό και την χριστιανοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις