Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αίγιο: Προβολή της ταινίας “Αδέσποτα στην καρδιά της Αθήνας” για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Αίγιο: Προβολή της ταινίας “Αδέσποτα στη...

Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας), o Δήμος Αιγιαλείας και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (που είναι στις 4 Οκτωβρίου) και θεωρώντας πως η σωστή διαχείριση των ζώων αποτελεί αναγκαία παιδεία για κάθε ενεργό πολίτη, προγραμματίζουν μία προβολή ταινίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Ειδικότερα, η προβολή απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου & σε μαθητές Λυκείων και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”, πρωινές ώρες.

Η ταινία-ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί, λέγεται “Αδέσποτα, στην καρδιά της Αθήνας”, σε σκηνοθεσία του Ηλία Χωραφά και σενάριο του ιδίου και του Γιώργου Χωραφά. Η διάρκεια είναι 52 λεπτά και το έτος παραγωγής είναι το 2013.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

Το 2004, η πόλη των Αθηνών εξαφάνισε από τους δρόμους τα αδέσποτα σκυλιά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Πολλά δεν ξαναγύρισαν ποτέ. Έκτοτε, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την προστασία των ζώων που συντηρείται από κρατικούς πόρους κι ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Η πρεμιέρα έγινε στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ταινία μας δείχνει το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων που τα φροντίζουν με ψυχικό κόστος, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και χρήματα, τις δύσκολες εποχές που βιώνει η χώρα μας.

Ο σκηνοθέτης Ηλίας Χωραφάς με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόταση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να διαθέσει την ταινία του για προβολή στα σχολεία με σκοπό να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στα ζώα αλλά και στην ενίσχυση του έργου του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια” με τα έσοδα της προβολής.

Οι προγραμματισμένες προβολές της ταινίας προγραμματίζονται ως εξής: 9.00-10.00, 10.30-11.30 και 12.00-13.00. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Οκτωβρίου 2015. Η φόρμα συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr

Τιμή εισόδου: 1 ευρώ. Τα έσοδα της προβολής θα ενισχύσουν τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Αιγιαλείας “Φιλαράκια”. (τηλ: 26960-32320 / Facebook: Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια»/ [email protected])

Η συγκεκριμένη προβολή αποτελεί μία από τις δράσεις που δρομολογεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α τους επόμενους μήνες, επιδιώκοντας την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγιούς ζωοφιλίας, την καλλιέργεια της πολιτισμένης και υπεύθυνης αντιμετώπισης των ζώων και κυρίως των αδέσποτων & την καλλιέργεια της αξίας του ανθρωπισμού γενικότερα.

*Η προβολή απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου & μαθητές Λυκείων και η αποστολή δηλώσεων συμμετοχής είναι έως τις 15/10: fax: 26910 28210/ mail: [email protected].

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture