Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Σαν όνειρο Μαγευτικό" στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

"Σαν όνειρο Μαγευτικό" στο Δημ...

Από το ΔΗ.ΠΕ, ΘΕ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και η ALTERCOM παρουσιάζουν την Μουσική Παράσταση "ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ", στο Δημοτικό Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" στις 5 Οκτωβρίου 2015, στις 21:00. Μια μουσική βραδιά όπου θα ακουστούν γνωστά κομμάτια Οπερας, Ελληνικής Οπερέτας αλλά και κομμάτια από Μιούζικαλ με την Μέτζο Σοπράνο Φωτεινή Αθανασάκη και τον Πατρινό Βαρύτονο Νικόλαο Καραγκιαούρη.

Συνοδεύει στο πιάνο ο Πάνος Λουμάκης. Συμμετέχει ο Διεθνούς Φήμης Βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης.

ΙΝΦΟ
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ»
Τηλ.ταμείου:2610273613
Τιμή εισιτηρίων € 7,00
Φοιτητικό – Ανέργων € 5,00

ΙΝΦΟ

Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Τηλ.ταμείου:2610273613

Τιμή εισιτηρίων € 7,00

Φοιτητικό – Ανέργων € 5,00

Γιάννης Ιωαννίδης, Βιολί

Ο βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης, γεννημένος στην Αθήνα, έχει χαράξει μια σημαντική πορεία στο χώρο της μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι εμφανίσεις του σε μεγάλα μουσικά κέντρα στην Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, Η.Π.Α., Μεξικό, Ελλάδα, σε γνωστές αίθουσες συναυλιών όπως Musikverein της Βιέννης, Palais de Congres et de la Musique στο Στρασβούργο και Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, έχουν στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των κριτικών, αποσπώντας τα θερμότερα σχόλια για τη μουσικότητα και την ευαισθησία που διακρίνουν τις  ερμηνείες του.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστές ορχήστρες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Φιλαρμονική του Λονδίνου, η Συμφωνική του Βερολίνου, η Φιλαρμονική της Βουδαπέστης, η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας, η Sinfonietta Beer Sheva του Ισραήλ, η Ορχήστρα Δωματίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ορχήστρα Δωματίου του Κρεμλίνου, υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων αρχιμουσικών μεταξύ των οποίων Alun Francis, Uri Mayer, Misha Rachlevsky, Horia Andreescu, I. Ionescu-Galati, Vladimir Valek.

Το ενδιαφέρον του τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο ανεξάντλητο ρεπερτόριο της Μουσικής Δωματίου και έχει συνεργαστεί στα πλαίσια διεθνών Φεστιβάλ με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ερμηνευτές όπως οι Δ. Σγούρος, J. Menuhin, A. Brusilovsky, I. Oistrach, G. Hoffman.

Ο Γιάννης Γεωργιάδης σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών κοντά στον Τάτση Αποστολίδη και πήρε το δίπλωμά του το 1983, έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια στη Θερινή Ακαδημία του Salzburg.Για δύο συνεχείς χρονιές εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφίες του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και της Αυστριακής Κυβέρνησης, δίπλα στο διακεκριμένο παιδαγωγό Fr. Samohyl στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης το 1991 με Ανώτερη Διάκριση.

Η διδασκαλία κατέχει επίσης σημαντική θέση στις δραστηριότητες του και έχει διδάξει σε διεθνή σεμινάρια στη Ν. Υόρκη, στη Γενεύη και στην Ελλάδα.

Η δισκογραφία του με τις εταιρίες ΕΜΙ, Warner περιλαμβάνει έργα Ελλήνων συνθετών, Γ. Παπαϊωάννου, Α Παπαδημητρίου, Μ. Κανά καθώς και έργα κλασσικού ρεπερτορίου των R. Strauss, Sarasate, Ravel, Saint Saens.

Την Aνοιξη του 2000 ιδρύει την Ορχήστρα Δωματίου Feminarte και ως καλλιτεχνικός διευθυντής της προγραμματίζει ένα ευρύ κύκλο δραστηριοτήτων στα πλαίσια φεστιβάλ στην Ελλάδα και το διεθνή χώρο σε συνεργασία με επίλεκτους Έλληνες και ξένους σολίστ και αρχιμουσικούς.

Νικόλαος Καραγκιαούρης

Ο Βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε βιολί και πιάνο στο δημοτικό ωδείο Πατρών. Δίπλωμα Μονωδίας πήρε στο Ωδείο Αθηνών με την κυρία Hara Savino το 2007. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ρώσσικα.

Παρακολούθησε master classes τραγουδιού με τους:

- Σοπράνο Ζανέτ Πηλού / Μέγαρο μουσικής Αθηνών

- Βαρύτονο Κώστα Πασχάλη / Ωδείο Αθηνών

- Σοπράνο Birgit Nickl / Ιδιαίτερα μαθήματα στο Μόναχο

- Κόντρα τενόρο Άρη Χριστοφέλλη / Ωδείο Κέρκυρας

- Μέτζο σοπράνο Δάφνη Ευαγγελάτου / Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου

- Τενόρο Gilles Denizot / Όπερα της Ζυρίχης

- Μπάσο Δημήτρη Καβράκο / Εθνική Λυρική Σκηνή- Μετροπόλιταν Οπερα Νέας Υόρκης

- Σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου / Ιδιαίτερα μαθήματα στην Μπολώνια

- Σοπράνο Λαμπρινή Μπάτζιου / Ιδιαίτερα μαθήματα στην Αθήνα

και μαθήματα υποκριτικής με την κα.Σοφία Κακαρελίδου στην Αθήνα.

Απέσπασε βραβεία σε διαγωνισμούς κλασικού τραγουδιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2004 – 2006 – 2010)

Εμφανίστηκε στις όπερες των:

- G.Verdi -  Don Carlos (Frate),

- W.A.Mozart -  Die Zauberflöte (Der Priester),

- J.Strauss -  Die Fledermaus (Frank),

- G.Bizet -  Carmen (Escamillo,Morales),

- C.Orff -  Die Kluge (Der König),

- G.Rossini -  La cambiale di matrimonio (Slook),

- G.F.Händel - Acis and Galatea (Polypheme),

- G.Verdi - Traviata (G.Germon),

- E.Humperdinck - Hänsel und Gretel (Vater),

- D.Cimarosa - ilmatrimoniosegreto (Conte Robison)

- R.Strauss -  Salome (1st soldier)

- G.Rossini - ilbarbiere di seviglia (DottoreBartolo)

- Ν. Καρβέλας - Δαίμονες (Ιεροεξεταστής)

- W.A.Mozart - Cosi fan tutte (Don Alfonso)

- G.Verdi - Aida (Ramfis)

- Σ.Γασπαράτος - Dragon (Dragon)

- Σ.Πασχάλης - Κ.Πολέμη- Τρωϊκός Πόλεμος (Δίας)

- Ν.Ξανθούλη - Μαγικό βιολί (Πρόκας)

- G.Verdi - Rigoletto (Ceprano)

- G.Puccini - Boheme (Marcelo)

- G.Puccini - Gianni Schicci (Bettodi Signa)

καθώς και σε έργα Θρησκευτικής μουσικής όπως:

- Messiah - G.F.Händel,

- Messe Solenelle - G.Rossini,

- Weihnachtsoratorium und Mattäus Passion - J.S.Bach

- Requiem - G.Faure

Συνεργάζεται με την διαδραστική παιδική σκηνή της Εθνικής λυρικής σκηνής στα σχολεία με το έργο «Κουρέας της Σεβίλλης», το Εθνικό θέατρο, το μέγαρο μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης καθώς και με την Όπερα Θεσσαλονίκης, Oπερα Νέων, Δήμο Λαρισαίων, Πατρών, The Athen’s singers production, Opera deigiovani και το ανερχόμενο φεστιβάλ Αιγαίου που εδρευει στην Σύρο.

Είναι ερμηνευτής της εθνικής Ρώσικης Μουσικής Σχολής και της Ελληνικής Οπερέτας.Τον Σεπτέμβρη του 2011 κέρδισε την υποτροφία "Αθηνά Καρρά" της Ελληνικής Ένωσης Βάγκνερ για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών του Bayreuth Stipendienstifftung τον Αυγουστο του 2012 στο Bayreuth της Γερμανίας.

Την άνοιξη του 2014 συμμετείχε ως Vocal Coach στο φιλανθρωπικής μορφής σόου του MEGA Chanel “Just the 2 of us”.

Ο Πάνος Λουμάκης γεννήθηκε στη Σπάρτη. Αρχισε πιάνο σε ηλικία 8 χρόνων στο εκεί Παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου. Συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Νόρας Λουκίδου. Τον Δεκέμβριο του 1987 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη Συνάντηση Νέων Μουσικών της Μεσογείου που έγινε στη Μασσαλία.

Πήρε το Δίπλωμα του με Αριστα Παμψηφεί τον Ιούνιο του 1988. Συνέχισε τις σπουδές του κοντά στην Δόμνα Ευνουχίδου και από το Σεπτέμβριο του 1989 στο Μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας F. Liszt της Βουδαπέστης στην τάξη των Drafi Kalman και Gulyas Istvan. Μελέτησε ακόμη στις τάξεις μουσικής δωματίου του διάσημου Ούγγρου συνθέτη Lang Istvan και των καθηγητών Rados Ferenc, Mihaly Andras και Devics Sandor, εμφανιζόμενος σε πληθώρα συναυλιών μουσικής δωματίου, μεταξύ άλλων και στην αίθουσα Liszt, στο σπίτι-μουσείο του συνθέτη. Μελέτησε επίσης με την Τζένη  Πρωτοπαπά και την Νέλλη Σεμιτέκολο.

Το Νοέμβριο του 1991 εμφανίστηκε κατόπιν διαγωνισμού ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στα Φεστιβάλ Ναυπλίου, Λευκάδος, Ηρακλείου, Σπάρτης κα.

Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Διεθνές Kαλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα Δωματίου Αθηνών.

Στον τομέα της συνοδείας τραγουδιού έχει πλούσια πείρα. Έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, στις τάξεις μονωδίας των Μίσα Ικέουτσι-Κοντογεωργίου, Γιώργου Ζερβάνου, Μαρίνας Κρίλοβιτς, Μάτας Κατσούλη, Σόνιας Θεοδωρίδου, στα σεμινάρια Bach του Helmut Rieling (Μέγαρον Μουσικής Αθηνών), ως επίσημος συνοδός στον διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου «ATHENAEUM», ως μουσικός εκγυμναστής σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Όπερας Θεσσαλονίκης, του Μουσικού Θεάτρου Βόλου και της Όπερας Δωματίου Αθηνών, ως μέλος της ορχήστρας σε πολλές παραγωγές Ελληνικής Οπερέτας της ΕΛΣ (Θέατρο Ακροπόλ). Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και αργότερα Μονωδία στο Ωδείο “Μουσικοί Ορίζοντες” (τάξη Μαργαρίτας Συγγενιώτου), από όπου και πήρε το Δίπλωμά της με Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο τον Ιανουάριο του 2012.

Ως σολίστ έχει λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο (2012) ερμηνεύοντας το StabatMater του Rossini με την Ορχήστρα των Τιράνων υπό τη διεύθυνση του Francis Bardot και αποσπάσματα από τις όπερες Il Trovatore/Azucena και UnBalloInMaschera/Ulrica (2013) με την Pazardjik Symphony Orchestra υπό τη διεύθυνση του Grigor Palikarov.

Το καλοκαίρι του 2013 έλαβε μέρος στο “Festival Junger Künstler Bayreuth” με αποσπάσματα από όπερες των Verdi και Wagner και ερμήνευσε το OratoriodeNoël του Saint-Saëns υπό τη διεύθυνση του Valery Oreshkin και την Ορχήστρα και Χορωδία του Ωδείου “Φίλιππος Νάκας” στην Αθήνα.

Έχει επίσης ερμηνεύσει έργα των Verdi, Wagner, Vivaldi, Mozart, Beethoven, Rossini, Haendel, Charpentier, Bellini, Barber, Massenet, Mascagni, Schubert, Mahler, J.S. Bach, Donizetti, Bizet, Gounod, Καλομοίρη, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Κουνάδη, Γιαννίδη, Κούκου, Κουρουπού κ.α.

Από το 2011 συνεργάζεται με τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχοντας τραγουδήσει στις Όπερες Nabucco, IlTrovatore, IVespriSiciliani, Der fliegendeHolländer, Faust, MadammaButterfly, CavalleriaRusticana, Pagliacci και Macbeth. Από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Απρίλιο του 2013 συμμετείχε στην “Όπερα της Βαλίτσας” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (LaTraviata) και τον Ιούνιο του 2012 και 2013 συμμετείχε στις παραγωγές της “Σύγχρονης Όπερας” της Ε.Λ.Σ.Υπήρξε μέλος της Παιδικής, Νεανικής και Γυναικείας Χορωδίας Νικαίας και των Χορωδιών Ambitus, “Fons Musicalis”, “Φίλοι Μοντέρνας Μουσικής”, ΟΤΕ Αθηνών και ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ.

Έχει παρακολουθήσει masterclasses και μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τους Ζανέτ Πηλού, Peter Svensson, Graciela Araya, Michelle Breedt, Keith-Ikaya Purdy, Anooshah Golesorkhi, Eilana Lappalainen, Abbie Furmansky και Φωτεινή Κωστοπούλου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 συνεχίζει τις σπουδές της (Μεταπτυχιακό στη Μονωδία) στο Ωδείο Kodály με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture