Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Μέχρι σήμερα η διαφορετική εικαστική έκθεση του Παναγιώτη Πάγκαλου στο Πολύεδρο

Πάτρα: Μέχρι σήμερα η διαφορετική εικαστ...

"Η τέχνη της λογικής"

Μέχρι σήμερα το βράδυ θα διαρκέσει η έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Πάγκαλου στο Πολύεδρο, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τίτλος της "Η τέχνη της λογικής" και κάπως έτσι οι...μαθηματικές εξισώσεις μπήκαν στον καμβά.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει από την άποψη ότι οι εξισώσεις μοιάζουν σαν εκτυπωμένες, ενώ πρόκειται γαι δσημιουργίες στο χέρι, με τέμπερες, διαδικασία χρονοβόρα, όπως έχει πει στο thebest.gr o k. Πάγκαλος.

Με αφορμή τον τίτλο της έκθεσης, ο αρχιτέκτων, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Παναγιώτης Πάγκαλος εξηγεί ότι «το στοίχημα της έκθεσης έχει να κάνει με το κατά πόσο τα παράγωγα της λογικής μας, τα οποία είναι στην ουσία η ερμηνεία του τρόπου λειτουργίας της φύσης, ενέχουν και την ομορφιά της φύσης. Δηλαδή, αν τα μαθηματικά αποτυπώνουν με σύμβολα τη φυσική πραγματικότητα, τότε μέσα σε αυτά θα πρέπει να εμπεριέχεται και η αισθητική της φύσης. Συνεπώς, αν η ανθρώπινη λογική συμπορεύεται με την αισθητική της φύσης έχουμε κάθε δικαίωμα να αναζητούμε στις μαθηματικές εξισώσεις χαρακτηριστικά όπως το κάλλος, η ομορφιά, η επανάληψη, ο ρυθμός, η τάξη, η συμμετρία, οι αναλογίες, η ισορροπία η αρμονία.».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Πάτρα: Οι μαθηματικές εξισώσεις βρήκαν θέση στον καμβά –Μια διαφορετική έκθεση για την τέχνη της λογικής από τον Παναγιώτη Πάγκαλο

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture