Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη Λούκα Κατσέλη για τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στη Λ...

Ζητά ενιαία και προσαρμοσμένη στην εποχή χρέωση από τις τράπεζες

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε επιστολή προς την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ζητώντας να υπάρξουν μειώσεις εκ μέρους των τραπεζών στις χρεώσεις για τα εμβάσματα προς το εξωτερικό. Η επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, έχει ως εξής:

«Κα Πρόεδρε,

Με την παρούσα, αναφερόμαστε στις υπερβολικές χρεώσεις που επιβάλουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις που εισάγουν εμπορεύματα ή πρώτες ύλες και υποχρεούνται για τα εμβάσματά τους να ακολουθούν τις διαδικασίες που επιβάλλονται, μετά την εφαρμογή των ελέγχων κεφαλαίων (capital controls).

Πέραν των υπολοίπων προβλημάτων που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις αυτές που αγγίζουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας, λόγω των καθυστερήσεων και των περιορισμών (σε μία παγκοσμιοποιημένη αγορά που κινείται με πολύ μεγάλες ταχύτητες) υφίστανται και τις υπερβολικές χρεώσεις, που αυξάνουν σημαντικά το χρηματοοικονομικό  κόστος.
Γνωρίζετε, πως λόγω της υψηλής φορολογίας και της ραγδαίας μείωσης της ενεργούς ζήτησης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λειτουργούν στην πλειοψηφία τους στα όρια της βιωσιμότητας, δεχόμενες κα τον ισχυρό ανταγωνισμό κυρίως από όμορες χώρες.

Πρόσθετα έχουν τις επιβαρύνσεις για τα εμβάσματα του εξωτερικού που κινούνται από 30 ευρώ έως 300 ευρώ ανά πράξη. Οι τράπεζες επικαλούνται το κόστος των διαδικασιών με τις οποίες έχουμε επιστρέψει στην δεκαετία του 1980.

Θεωρούμε, πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα από την πλευρά σας, ώστε να εξευρεθεί μία οριστική λύση, με ενιαίο τιμοκατάλογο, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της αγοράς,  άλλως η συρρίκνωση των επιχειρήσεων θα είναι συνεχής με απρόβλεπτες συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας.»

Διαβάστε επίσης:

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ζητά την παράταση της δράσης «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά