Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα βιβλία του Πατρινού ποιητή Γιάννη Τόλια παρουσιάζονται στο Πολύεδρο

Τα βιβλία του Πατρινού ποιητή Γιάννη Τόλ...

Αυτό το Σάββατο στις 20.30

To Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, θα πραγματοποιήσει αυτό το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 20.30 το βράδυ μία εκδήλωση – αφιέρωμα στον Πατρινό ποιητή Γιάννη Τόλια.

Πιο συγκεκριμένα στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν το βιβλίο του κ. Τόλια «Ότι άγγιξα και ότι θυμάμαι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης και το βιβλίο του με τίτλο «Ασκήσεις συναισθήματος».

Θα μιλήσουν οι καθηγήτριες φιλόλογοι Μαίρη Σιδηρά και Μίνα Πετροπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Ότι άγγιξα και ότι θυμάμαι» είναι μία συγκεντρωτική συλλογή του Γιάννη Τόλια με ποιήματα που γράφτηκαν την περίοδο 1981 με 2001. Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε πριν από 4 χρόνια από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Ο Γιάννης Τόλιας έχει γεννηθεί το 1956 στην Πάτρα όπου και ζει μόνιμα και εργάζεται. Για την συλλογή του «Ονειρόδραμα» τιμήθηκε με το βραβείο ποίησης από την Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων για βιβλία που εκδόθηκαν το 1984 στην επαρχία.

Το βιβλίο «Ασκήσεις συναισθήματος» είναι η πιο τελευταία του δημιουργία όπου ο Γιάννης Τόλιας «με το κοπίδι των λέξεων δημιουργεί ονειρικά και συγχρόνως “τραγικά τοπία” συναισθημάτων, όπως έχει χαρακτηριστικά ειπωθεί.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture