Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολυμπία Οδός: Κλειδώνει η παράδοση του πρώτου τμήματος μέχρι το Ξυλόκαστρο στις αρχές του 2016

Ολυμπία Οδός: Κλειδώνει η παράδοση του π...

Προσπάθεια να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές του 2016.

Το θέμα της Ολυμπίας Οδού μας έχει απασχολήσει πολύ στο παρελθόν με τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις παθογένειες που παρουσιάζει όπως άλλωστε όλα τα μεγάλα έργα της  χώρας.

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία πιο έντονη αντίδραση από τους φορείς κυρίως της Δυτικής Ελλάδας για να αρχίσουν να αποδίδονται έτοιμα τμήματα στην κυκλοφορία.

Αυτό μέχρι τώρα δεν είναι σαφές, καθώς λόγω της νέας πολύμηνης φετινής καθυστέρησης τα ανανεωμένα χρονοδιαγράμματα δεν έχουν καθορίσει τους χρόνους απόδοσης τμημάτων.

Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες όμως του ypodomes.com μαθαίνουμε πως ένα τμήμα έχει ξεχωρίσει, από την Κόρινθο μέχρι το Ξυλόκαστρο και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές του 2016.

Ουσιαστικά έχει "κλειδώσει" η λειτουργία του σε αυτό το χρονικό περιθώριο και αυτό που απομένει είναι να οριστικοποιηθεί με ακρίβεια η απόδοση του στην κυκλοφορία.

Πρόκειται για ένα τμήμα με μήκος περίπου 37χλμ που με τη λειτουργία του θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στους οδηγούς και θα μειώσει δραστικά τα υπό κατασκευή τμήματα.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πραγματικότητα η αναβάθμιση του πρώτου τμήματος της Ολυμπίας Οδού ύστερα από σχεδόν 8 χρόνια εργασιών. Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι το Ξυλόκαστρο θα γίνεται σε περίπου 1 ώρα ενώ θα μειωθεί και απαιτούμενος χρόνος μέχρι την Πάτρα κατά περίπου 15 λεπτά.

Να θυμίσουμε πως σήμερα η διέλευση του Πάτρα-Κόρινθος γίνεται σε 120χλμ συνεχόμενων εργοταξίων και απαιτεί προσεκτική οδήγηση  διάρκειας σχεδόν 2 ωρών σε κανονικές συνθήκες.

Το τμήμα Κόρινθος-Ξυλόκαστρο θα είναι ένας σύγχρονος κλειστός ανισόπεδος αυτοκινητόδρομος και θα διαθέτει 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπία Οδός: Στη διαιτησία το αίτημα παράτασης των εργασιών - Ένα χρόνο ζητάει η εταιρεία

 

Πατρών - Κορίνθου:Aυτός ο δρόμος πότε θα γίνει; Δείτε την αναλυτική πρόοδο των έργων στους 5 αυτοκινητόδρομους με παραχώρηση

Ξεκινά να πληρώνει την Ιόνια Οδό και τον Ε65 το Υπουργείο Υποδομών

Ιόνια Οδός: Δείτε από...ψηλά σε ποια φάση βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της - Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα-Δυτική Ελλάδα: Στον πάγο όλα σχεδόν τα έργα - Υπολειτουργεί η Ολυμπία Οδός

 

 

ypodomes.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις