Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Το… ηλεκτρονικό φλερτ που φθάνει μέχρι και τα σκαλιά της εκκλησίας - Τα σάιτ γνωριμιών και οι παγίδες

Πάτρα: Το… ηλεκτρονικό φλερτ που φθάνει ...

Αυξημένη η συμμετοχή νέων αλλά και μεγαλύτερων

Νέους τρόπους για να γνωρίζουν το «ταίρι» τους ή απλά να έρθουν πιο κοντά με άλλους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα αναζητούν μαζικά το τελευταίο διάστημα οι Πατρινοί. Η εποχή του ηλεκτρονικού φλερτ που έχει, σε μεγάλο βαθμό, αντικαταστήσει ήδη την απευθείας προσωπική επικοινωνία σε κάποια παρέα ή μπαρ, έχει ξεκινήσει για να καλά και στην Πάτρα.

Έτσι εκατοντάδες συμπολίτες αναζητούν καθημερινά παρέα μέσω των social media, τα chat rooms αλλά και τα εξειδικευμένα σάιτ τα οποία στην κυριολεξία ξεπηδούν σαν «μανιτάρια» καθώς οι δημιουργοί τους διαπιστώνουν ότι υπάρχει… πεδίο δράσης λαμπρό.

Η λίστα των σάιτ αυτών, αλλά και των αντίστοιχων εφαρμογών στα «έξυπνα κινητά» δεν έχει τέλος: Badoo, Tinder, Sxeseis, Wraia, Yiasoo, EligibleGreeks, OnePlusOne, DatePlanet, Fatsa, Milamou, Parea, e-dating,  Volosdate, είναι λίγα μόνο από τα πλέον δημοφιλή.

Όπως δείχνει μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, και σε όσα από τα σάιτ δεν θέλουν εγγραφή, όλο και περισσότεροι Πατρινοί, κυρίως νέοι αλλά και μεγαλύτεροι (χωρισμένοι κ.α.), επιδίδονται στο νέο, συνήθως νυκτερινό, χόμπι τους. Βέβαια δεν λείπουν οι παρουσίες και από τις υπόλοιπες περιοχές της Αχαΐας όπως το Αίγιο, τα Καλάβρυτα και όχι μόνο.

Τα ενδιαφέροντα, όπως τουλάχιστον τα αναφέρουν, οι συμμετέχοντες σε αυτές τα ψηφιακά «γραφεία συνοικεσίων» ποικίλουν. Άλλοι δηλώνουν πώς αναζητούν μια σοβαρή σχέση, άλλοι να γνωρίσουν κόσμο για παρέα, άλλοι απλά να περάσουν καλά, άλλοι πάλι ψάχνουν για εφήμερες ερωτικές επαφές.

Τα πληκτρολόγια παίρνουν φωτιά και οι συνομιλίες πολλές φορές καταλήγουν σε ραντεβού ακόμα και εκτός των στενών συνόρων της πόλης και του Νομού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι συμπολίτες μάλιστα που αναζητούν, συνειδητά, γνωριμίες μακριά από την Πάτρα, γεγονός, που όπως εξηγούν, εξασφαλίζει των εχεμύθεια αλλά και τη δυνατότητά τους ν’ ανοίξουν πραγματικά την «καρδιά» τους χωρίς τα όσα εκμυστηρευτούν σε κάποιον (σχεδόν) άγνωστο να γίνουν «βούκινο» στην πόλη.

Μάλιστα υπάρχουν και παραδείγματα νέων ανθρώπων που γνωρίστηκαν με αυτόν τον τρόπο και τελικά κατέληξαν στα σκαλιά της εκκλησία, αφού τα χιλιόμετρα που τους χώριζαν δεν ήταν αρκετά για να τους κρατήσουν μακριά.

Πάντως η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους σάιτ με στόχο να προβούν σε εγκληματικές πράξεις. Παιδεραστές, βιαστές ακόμα και ληστές  βρίσκουν καταφύγιο στην ανωνυμία του ίντερενετ, γιαυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή πριν οριστεί κάποια συνάντηση.

Προσοχή επίσης απαιτείται και σε όσοι τέτοιες κοινότητες απαιτείται συνδρομή καθώς οι όροι πληρωμής θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι κι επιπλέον θα πρέπει η χρήση πιστωτικών καρτών να γίνεται με κάθε επιφύλαξη.

INFO

- Σε τέτοιου είδους σάιτ συνδέονται άνθρωποι όλων των ηλικιών, ωστόσο ο μεγαλύτερος όγκος προέρχεται από άτομα 20-30 ετών. Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται τις βραδινές ώρες και κυρίως το τετράωρο 10 μ.μ. με 2 π.μ.

- Σύμφωνα με έρευνες, τις ημέρες που προηγούνται της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και αυτές μετά, εκτοξεύεται παγκοσμίως η χρήση των διαδικτυακών σάιτ γνωριμιών, με τους άνδρες και τις γυναίκες να εμφανίζονται περισσότερο ανοιχτοί σε νέες ερωτικές περιπέτειες.

- Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perception και πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές του Simon Fraser University οι άνδρες θεωρούν τις γυναίκες πιο ελκυστικές τους δροσερούς και κρύους μήνες του χρόνου, τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, γεγονός που οφείλεται στα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που παρατηρούνται στον ανθρώπινο οργανισμό αυτούς τους μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight