Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Στροφιλιά η μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!

Στη Στροφιλιά η μεγαλύτερη εκδήλωση παρα...

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνουν μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών λαμβάνει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 30 χώρες και πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την γνωριμία των πολιτών για τον φτερωτό κόσμο των πουλιών.

Οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Παγκόσμια Ορνιθολογική Οργάνωση BirdLife International, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ορνιθολογικές Οργανώσεις κάθε χώρας.

Με θέμα «Το Υπέροχο Ταξίδι της Μετανάστευσης» ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.) σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) συνδιοργανώνουν την εορταστική περιβαλλοντική δράση την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, με οικοτουριστική επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς για παρατήρηση πουλιών (birdwatching).

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών, τους βιοτόπους που χρησιμοποιούν κατά τη μετανάστευση.

Για την συμμετοχή και την καλύτερη διεξαγωγή της περιβαλλοντικής δράσης, θα υπάρχει πούλμαν για το κοινό που θα αναχωρήσει στις 9:00 το πρωί της Κυριακής από το parking Γ. Καλεντζιώτη στη Πάτρα (πλησίον Φάρου).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αναχώρηση με πούλµαν από το parking Καλεντζιώτη (Πάτρα) στις 9:00 το πρωί Άφιξη στη Λιµνοθάλασσα Προκόπου & παρατήρηση ορνιθοπανίδας

Επίσκεψη στο ∆ιβάρι και Δάσος Στροφυλιάς  Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους ∆υµαίων (Κυκλώπεια Τείχη) & παρατήρηση πουλιών Επίσκεψη στον Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης-Ελαφρύ γεύμα Επιστροφή στην Πάτρα (σηµείο συγκέντρωσης).

Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων: Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς 26930 31939

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ  2610 321010, κος Μαμάσης Διονύσης  6947938358.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις