Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αντώνης Μπαλλής, ο 25χρονος Πατρινός που έχει σπουδάσει οικονομικά και ερμηνεύει τον μονόλογο "Oedipus"

Αντώνης Μπαλλής, ο 25χρονος Πατρινός που...

Απόψε και το Σάββατο στις 21.30 στις "Γραμμές Τέχνης" στην οδό Μαιζώνος 271

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράσταση – μονόλογος με τίτλο «Oedipus» που θα παρουσιάσει ο Πατρινός ηθοποιός Αντώνης Μπαλλής στον πολιτιστικό χώρο «Γραμμές Τέχνης» που βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος 271, στην Πάτρα, μετά την Παπαφλέσσα, απόψε Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:30 το βράδυ.

Η συγκεκριμένη απαιτητική θεατρική παράσταση αποτελεί ένα δεύτερο σχεδίασμα, βασισμένη στην αριστουργηματική αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους Τύραννος». Στο έργο «Oedipus» έχουμε μια υπό γωνία ανάγνωση της τραγωδίας, όπου ο Σοφόκλειος ήρωας καλείται να απαντήσει, με κάθε τρόπο, στα κελεύσματα των καιρών.

«Ένας κόσμος κομματιασμένος από την ειρωνεία που τον ξεσκίζει».

Ο μύθος του βασιλιά Οιδίποδα που τυφλώνεται από τα ίδια του χέρια όταν αντιλαμβάνεται τις μιαρές του πράξεις, δεν έχει εποχή. Αποτελεί μια συμπυκνωμένη γνώση για το τι είναι στη πραγματικότητα ο άνθρωπος.

Πράγματι, σε τι ωφελεί η αλήθεια όταν εμφανίζεται μετά από την εν αγνοία ύβρη;

Η παράσταση είναι παραγωγή: BRIDGE PROJECT

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπαλλής, Τάσος Αλεκάκης

Διασκευή: Νίκη Ράλλη, Αντώνης Μπαλλής

Δραματουργική Επεξεργασία: Αντώνης Μπαλλής, Sven Grojcinski.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Φώτης Ηλιόπουλος, Αστερόπη Χατζηνικόλα, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ερμηνεύει ο Αντώνης Μπαλλής, ο οποίος όπως προείπαμε, είναι Πατρινός και ασχολείται με το θέατρο και την υποκριτική από τα φοιτητικά του χρόνια.

Γενική είσοδος στην παράσταση: 10 €

Μειωμένο: 8 € (Φοιτητικό, μαθητικό, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65).

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.

Τηλ. Κρατήσεων: 690 65 69 578.

Στο μεταξύ πέρυσι στο σάιτ yourartistic.com φιλοξενήθηκε και αναρτήθηκε ένα ωραίο πορτρέτο – συνέντευξη του Αντώνης Μπαλλή, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 10 Ιουλίου του 1990 στην Πάτρα.

Από το σχολείο ήδη είχε επιδείξει το ενδιαφέρον του για την υποκριτική και το πάθος του για το θέατρο.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην υποκριτική στη δραματική σχολή “ΈσωΘέατρο”.

Το 2009 ίδρυσε μαζί με τον φίλο του και σκηνοθέτη Θοδωρή Ηλιόπουλο την Θεατρική Ομάδα “Σημεία & Θέατρα”. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις όπως οι εξής: “Θεός” του Woody Allen, ο “Μπήντερμαν και οι Εμπρηστές” του Max Frisch, “Ο Εραστής” του Harold Pinter, “Άμλετ” του William Shakespeare, κ.α.

Το 2012 ο Αντώνης Μπαλλής δημιούργησε την καλλιτεχνική ομάδα “Bridge Project Productions” και την ίδια χρονιά σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην παράσταση “Oedipus” που θα δούμε για δύο βραδιές στην Πάτρα. Επίσης ο νεαρός ταλαντούχος ηθοποιός συμμετείχε και στην ταινία μικρού μήκους “Μεγάλοι Αντίπαλοι” σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο yourartistic.com, οι αγαπημένοι του συγγραφείς είναι οι H.Hemingway, N.Καζαντζάκης, W.Shakespeare, H.Pinter και S.Beckett και οι αγαπημένοι του ποιητές οι Κωνσταντίνος Καβάφης και Οδυσσέας Ελύτης.

Λατρεύει ως λογοτεχνικούς ήρωες τον Σαιξπηρικό Άμλετ και τον Ιαβέρη από τους Άθλιους αλλά και την Τζέην Έυρ.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight