Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Καλαβρυτινός που έγινε εκατομμυριούχος φτιάχνοντας μαγιό, τώρα τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Καλαβρυτινός που έγινε εκατομμυριούχος...

Όλη η ιστορία του Πάνου Παπαδόπουλου

Ο Καλαβρυτινός Πάνος Παπαδόπουλος κατάφερε με το πείσμα και την εργατικότητά του ναδημιουργήσει μια από τις πιο δημοφιλείς φίρμες ρούχων στην Σκανδιναβία με εκατομμύρια πωλήσεις το χρόνο τα βάζει τώρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, πηγαίνοντάς του κόντρα για τον τρόπο επιλογής των εστεμμένων στα καλλιστεία.

Με μία «προχωρημένη» αντίληψη που θα έβρισκε φανατικούς οπαδούς στο κίνημα της δεκαετίας του ’60, που ο «αστικός μύθος» θέλει τις φεμινίστριες να καίνε τα σουτιέν τους, ο πολυπράγμων επιχειρηματίας κ. Πάνος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης της διάσημης Σουηδικής φίρμας μαγιό και αξεσουάρ «Panos Emporio», δικαιολογημένα αφήνει άλαλο όλο τον ανδρικό πληθυσμό με τις απόψεις του.

«Η Μις Υφήλιος έχει το ρόλο του Πρεσβευτή στο εξωτερικό και για αυτό χρειάζεται να έχει προσωπικότητα. Το αν έχει μεγάλο στήθος ή εάν μπορεί να απαντήσει σε μία χαζή ερώτηση εμένα δεν μου λέει τίποτα», δηλώνει στο «business story» και εξηγεί τους λόγους της μεγάλης κόντρας του με τον Αμερικανό μεγιστάνα.

Η θεωρεία του, οι νικήτριες των καλλιστείων να μην επιλέγονται μόνο για τα ωραία στήθη και τις καλλίγραμμες γάμπες τους αλλά και για την εξυπνάδα και την προσωπικότητά τους, ήταν μια ιδέα που προκάλεσε σάλο στην Σκανδιναβική show biz και έγινε η αιτία, για να απαγορεύσουν οι λάτρεις της σιλικόνης, την συμμετοχή της Σουηδίας σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Το κόστος για τον κ. Παπαδόπουλο που είχε πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσει τα δικαιώματα των καλλιστείων στη Σουηδία, ποντάροντας στη διαφήμιση που φέρνει η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο θεσμό ομορφιάς ήταν μεγάλο αλλά όπως λέει «επενδύσαμε σε μια ιδέα με ρίσκο. Προς το παρόν είμαστε χαμένοι αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον…».

Κάνοντας την μεγάλη ανατροπή

Όσο ανατρεπτικό και αν ακούγεται αυτό, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το ίδιο ανατρεπτική υπήρξε και η ζωή του Έλληνα επιχειρηματία της Σουηδίας που σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε για ένα ταξίδι στην Λαπωνία, την πατρίδα του Αϊ Βασίλη που έμελλε να τον οδηγήσει για πάντα στην μεγάλη του πατρίδα τον Γκέντεμποργκ. Εκεί τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια είναι η βάση του, σχεδιάζοντας μαγιό, αξεσουάρ και πολύ σύντομα ανδρικά και γυναικεία ρούχα.

Τι παράξενο ένας Έλληνας να είναι από τους πιο αγαπητούς σχεδιαστές των Σκανδιναβών! Με τον ετήσιο τζίρο της εταιρείας του να φτάνει τα 300 εκατομμύρια Σουηδικές Κορώνες (περίπου 30 εκ. ευρώ), η φίρμα «Panos Emporio» παραμένει νούμερο ένα σε πωλήσεις στις Βόρειες χώρες και παρά τη κρίση που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά του εμπορίου, πουλάει συνολικά κάθε χρόνο περίπου 600.000 έως 700.000 τεμάχια μαγιό.

Οι δραστηριότητές της εταιρείας επεκτείνονται σε 30 συνολικά χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, οι Αραβικές χώρες, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Ρωσία, η Ταϊλάνδη κ.α ενώ οι φήμες που ο ίδιος δεν διαψεύδει λένε ότι αποτελεί αγαπημένο σχεδιαστή της βασιλικής οικογένειας. Τα Σουηδικά κανάλια έχουν σχολιάσει ουκ ολίγες φορές τις εμφανίσεις του Μεγαλειότατου σε ιππικό όμιλο της Στοκχόλμης, φορώντας το καπέλο –τζόκερ με το σήμα PE (Panos Emporio) ενώ είναι γνωστό ότι και οι πριγκίπισσες επιλέγουν μαγιό «Panos Emporio».

Μαζί με τη μόδα και τα σχέδια, ο κ. Παπαδόπουλος εδώ και καιρό ασχολείται και με τον τομέα των επενδύσεων μέσω της θυγατρικής του ομίλου του «Panos Treasures». Η εταιρεία έχει εισηγμένες μετοχές στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης και επενδύσεις σε τράπεζες, αλυσίδες λιανικής ενώ πρόσφατα τοποθετήθηκε σε εταιρεία κατασκευής πολυτελών ιστιοπλοϊκών σκαφών, έχοντας στα σκαριά και την εξαγορά μεγάλης αλυσίδας ένδυσης.

Η λάτζα, ο σούπερμαν και η σεξολογία


Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν ότι οι Σουηδοί δυσκολεύονταν ακόμη και να προφέρουν το όνομά του. «Όταν δεν έχεις όνομα που να ξεκινά από Ρομπέρο ή Πάολο είναι πολύ δύσκολο να σε αποδεχτούν σε μια ξένη αγορά» εξηγεί ο Έλληνας σχεδιαστής, ο οποίος την περίοδο που αναζητούσε κεφάλαιο για να κρατήσει τον πρώτο του μεγάλο πελάτη, οι Σουηδικές τράπεζες του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Για κακή του τύχη είχε απευθυνθεί σε πιστωτικό ίδρυμα ζητώντας να του χορηγήσει δάνειο 5.000 ευρώ για να ολοκληρώσει μία παραγγελία για 200 τεμάχια μαγιό. «Παρόλο που υπήρχαν όλες οι εγγυήσεις από την πλευρά του πελάτη, η τράπεζα αρνήθηκε να με δανείσει γιατί όπως μου εξήγησαν αργότερα, πριν από εμένα είχαν χορηγήσει δάνειο σε άλλο Έλληνα ο οποίος αφού πήρε τα μετρητά την επόμενη φόρτωσε την οικοσυσκευή του και επέστρεψε στην Ελλάδα». Θύμα της καψυποψίας των Σουηδών και της ελληνικής πονηριάς, ο κ. Παπαδόπουλος θα τα βρει πολύ σκούρα στο ξεκίνημα. Θα αναγκαστεί να κάνει πολλές δουλειές για να τα καταφέρει και δεν θα ξεφύγει από το πρότυπο του Έλληνα μετανάστη που για να τα φέρει βόλτα θα δουλέψει ακόμη και στη λάτζα. «Καθάριζα πατάτες στα υπόγεια των εστιατορίων και όταν χαλούσε το πλυντήριο πιάτων έπιανα την λάντζα. Με χαρακτήριζαν σούπερμαν γιατί τα έπλενα πολύ γρήγορα», λέει το αφεντικό της Panos Emporio, αναπολώντας τα πρώτα χρόνια στη χώρα του βορρά. Γεννημένος πριν από 51 χρόνια στα Καλάβρυτα και πατέρας τεσσάρων παιδιών ο κ. Παπαδόπουλος θα δείξει το θάρρος και την αποφασιστικότητά του από πολύ μικρός.

Δεν θα διστάσει μάλιστα σε ηλικία 16 ετών να καταγγείλει βιομηχανία επεξεργασίας χάρτου επειδή έριχνε τα απόβλητά της στην θάλασσα ρυπαίνοντας την παραλία Ασπροπύργου.

Στη Σουηδία τα ρούχα πωλούνται από την κρεμάστρα

Οι οικολογίες του ανησυχίες θα βρουν διέξοδο σε μία από τις πιο πράσινες χώρες του πλανήτη και το κλίμα της Σουηδίας με τις ατελείωτες νύχτες θα τον βοηθήσει να οργανώσει καλύτερα την επαγγελματική του ζωή και να πάρει όλες τις γνώσεις που του χρειάζονταν για να κάνει το επόμενο βήμα.

Δούλεψε ακόμη και ως δημόσιος υπάλληλος για 2,5 χρόνια στο υπουργείο Υγείας για να έχει ένα σίγουρο μισθό και παράλληλα σχεδίαζε και σπούδαζε τα βράδια. «Το καλό με αυτή τη χώρα είναι ότι επειδή το χειμώνα σκοτεινιάζει από τις τρεις το μεσημέρι δεν έχεις όρεξη για εξόδους και κοινωνικές συναναστροφές και το ρίχνεις στη δουλειά και τη μελέτη».

Στην αρχή θα ξεκινήσει να σπουδάζει μηχανολόγος, αργότερα όμως θα μεταπηδήσει στην κοινωνιολογία, μόνο και μόνο για να μπορέσει να εκπαιδευτεί στην κλινική σεξολογία! Του άρεσε πάντα να μελετά συμπεριφορές και χαρακτήρες για αυτό και η διατριβή του θα γίνει πάνω στην εμφάνιση και τη συμπεριφορά των δύο φύλων στα νάιτ κλάμπ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι Σουηδοί, είναι δυστυχισμένοι!

Όμως το πάθος του είναι το σχέδιο και προς τα εκεί θα διοχετεύσει όλη του την ενέργεια, ιδρύοντας την Panos Emporio που θα τον καθιερώσει στην αγορά του μαγιό. Το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο ειδικά σε μια χώρα πολύ απαιτητική, όπως είναι η Σουηδία που τα «ρούχα πωλούνται από την κρεμάστρα και όχι από την πωλήτρια». Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ευρωπαϊκές εμπορικές εταιρείες ξεκινούν τις εμπορικές τους καμπάνιες από τη Σουηδία, η οποία αποτελεί βαρόμετρο για την διείσδυσή τους σε άλλες αγορές. «Οι Σουηδοί είναι λάτρεις των απλών ρούχων. Απεχθάνονται τα φρου-φρου και αυτό ανεβάζει πολύ υψηλά τον πήχη» εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος που θα του πάρει χρόνο για να ενστερνιστεί τις ιδιαιτερότητες και τις προτιμήσεις του λαού.

Η φιλοσοφία του είναι απλή και θα στηριχθεί στις περιορισμένες δυνάμεις που είχε οικονομικά και οι οποίες δεν του επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει ακριβά υφάσματα. Έφτιαξε λοιπόν καλαίσθητα, φωτεινά μαγιό και εσώρουχα σε προσιτές τιμές και έμαθε τους Βορειοευρωπαίους να τα φορούν. Σήμερα η επιχείρηση Panos Emporio είναι leader στις αγορές της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Φιλανδίας εκτοπίζοντας τους ιταλικούς κολοσσούς ενώ σημαντική θέση καταλαμβάνει και στην ελληνική αγορά όπου τα προϊόντα του διατείθονται μέσω των καταστημάτων Hondos Center

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις