Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μόλις 100 κιλά καπάκια για ένα αναπηρικό αμαξίδιο- Πρέπει να τα κάνουμε τόνους- Γιατί η έγνοια, είναι πιο δυνατή από το χρήμα

Πάτρα: Μόλις 100 κιλά καπάκια για ένα αν...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ζητούν απλώς να δώσουμε τα καπάκια μας. Τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια μας.

H Prosvasis.co μαζί με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ανακυκλώνω στην πηγή, μας καλούν να δώσουμε κάτι που πετάμε,  για τους ανθρώπους που χρειάζονται αμαξίδιο και δεν έχουν τον τρόπο να το αποκτήσουν στην εποχή της οικονομικής κρίσης, που χτυπάει πρώτα από όλους τους αδυνάμους. Μας καλούν να δώσουμε κάτι που κατεξοχήν καταλήγει στον κάδο των σκουπιδιών και να αποδείξουμε με αυτή την κίνησή μας, ότι μπορεί να μην έχουμε χρήματα, αλλά έχουμε ...έγνοια.

Ζητούν απλώς να δώσουμε τα καπάκια μας. Τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια μας.

Ωστόσο, παρά την έκκληση των υπευθύνων, μέχρι στιγμής έχουνε συγκεντρωθεί μόλις 100 κιλά καπάκια και για την αγορά αμαξιδίου για κάποιο άτομο με κινητικά προβλήματα στην Πάτρα, χρειάζονται τόνοι.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν απο τρεις περίπου μήνες όταν η Prosvasis.co ήρθε σε  επαφή με την ΚΥΝ.Σ.ΕΠ. "Ανακυκλώνω στην Πηγή" για να ξεκινήσουν την εκστρατεία.

Ωστόσο τόσο το καλοκαίρι, όσο και το γενικότερο κλίμα δεν βοήθησαν στο να διαχυθεί η ιδέα και να πάρει διαστάσεις ικανές να οδηγήσουν στην αγορά ενός αμαξιδίου μέσης αξίας 1.500 ευρώ.

"Έχουμε μαζέψει αρκετές  ποσότητες από καπάκια από γυμναστήρια ή ατομικά και καλούμε τον κόσμο να ανταποκριθεί για να κάνουμε πραγματικότητα την αλληλεγγύη. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να μαζέψει καπάκια και είτε να τα μας ενημερώσει για να τα παραλάβουμε, είτε να μας τα φέρει" λέει η υπεύθυνη της Prosvasis Έφη Δασκαλοπούλου η οποία επισημαίνει ότι με την έναρξη της χρονιάς θα προσπαθήσουν να βάλουν στην προσπάθεια αυτή και τα σχολεία της Πάτρας".

Όπως είπε  στο thebest.gr  εκπρόσωπος του Ανακυκλώνω στην Πηγή, η εμπλοκή των σχολείων είναι πολύ μεγάλη υπόθεση καθώς τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και συμμετέχουν με πίστη και πάθος σε ανάλογες προσπάθειες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι περύσι με τους gefyristas οι μαθητές συγκέντρωσαν 3,5 τόνους καπάκια!

Για την επιλογή του προσώπου που θα αποκτήσει αμαξίδιο, θα υπάρξει συνεργασία με κλινικές αποκατάστασης αλλά και με τους συλλόγους ΑμεΑ προκειμένου να απευθυνθεί πρόσκληση σε άτομα που έχουν άμεση ανάγκη και χρειάζονται αμαξίδιο. Εννοείται ότι προτεραιότητα σε αυτό έχουν τα παιδιά.

Τα καπάκια που θα συλλέξετε μπορείτε να τα πάραδώσετε
στο Ανακυκλώνω την Πηγή (στα Lidl Ρίου) επικοινωνώντας στο 2615009910, να στείλετε μήνυμα στο Prosvasis.co ή να επικοινωνήστε με την Έφη Δασκαλοπούλου του Prosvasis στο 6979023515.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα απίθανα παιδιά που κάνουν την Πάτρα να συστήνεται στη χώρα με το καλό της πρόσωπο- Αυτοί που έφτιαξαν το "Prosvasis" και βγάζουν τα ΑμεΑ από το σπίτι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις