Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαρόκο: Νομαρχιακές εκλογές-τεστ για το κυβερνών κόμμα

Μαρόκο: Νομαρχιακές εκλογές-τεστ για το ...

Μεγάλες αναμένεται να είναι οι απώλειες για το κυβερνών κόμμα PJD

Σήμερα το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στο Μαρόκο ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές για τους τοπικούς εκπροσώπους της χώρας. Οι συγκεκριμένες εκλογές αποτελούν ένα σημαντικό τεστ για το κυβερνών κόμμα, το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες βλέπει τη δημοφιλία του να πέφτει λόγω διαφθοράς και ανισοτήτων.

Συγκεκριμένα, από τη σημερινή εκλογική διαδικασία αναμένεται να εκλεγούν 700 τοπικοί εκπρόσωποι και 30.000 μέλη – εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων των πόλεων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί  πως στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν περισσότερα από 30 κόμματα τα οποία έχουν όλα δημιουργήσει ένα ενιαίο αντικυβερνητικό σχηματισμό και έχουν με παραλλαγές ως βασικό σύνθημα το «τέλος στη διαφθορά»

Το κυβερνών κόμμα PJD, είχε εκλεγεί με βασικό σύνθημα την καταπολέμηση της διαφθοράς και της άνισης μεταχείρισης των πολιτών, αλλά τελικώς δεν αντιτάχθηκε ποτέ στις θέσεις του βασιλιά ο οποίος συνεχίζει να ελέγχει σε σχεδόν απόλυτο βαθμό τους τομείς της θρησκείας, της παιδείας, της δημόσιας διοίκησης αλλά και του στρατού.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του PJD ισχυρίζονται πως σήμερα είναι η ώρα για να γίνει το πρώτο βήμα προς ένα μέλλον με μεγαλύτερη ισότητα και σεβασμό στους πολίτες της χώρας.


Πηγή: skai

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις