Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ζευγάρι των τουριστών που μετέτρεψε τις διακοπές του στην Κω σε ανθρωπιστική αποστολή

Το ζευγάρι των τουριστών που μετέτρεψε τ...

Οι εικόνες που είδαν τους άλλαξαν τα σχέδια

Οι εικόνες που αντίκρισαν η 46χρονη νοσοκόμα Niamh McGarry-Gribbin και ο 48χρονος σύντροφός της Stephanie στην παλιά πόλη της Κω άλλαξαν τα σχέδιά τους. Οι διακοπές τους στον ελληνικό παράδεισο της Κω μετατράπηκαν σε μια σπαρακτική ανθρωπιστική αποστολή. Οι στιγμές χαλάρωσης έδωσαν τη θέση της στη διάσωση προσφύγων από τη Συρία.

Το ζευγάρι από το Whitefield, στο Greater Manchester, αγοράζει προμήθειες για χιλιάδες ανθρώπους που διακινδύνευσαν τις ζωές τους πλέοντας από την εμπόλεμη Συρία.

 

Προσπαθούν μάλιστα να συγκεντρώσουν χρήματα για να τους αγοράσουν περισσότερο εμφιαλωμένο νερό, φρέσκα φρούτα, τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής, ενώ σχεδιάζουν να περάσουν τις 2 εβδομάδες διακοπών τους βοηθώντας τους.

 

"Ήρθαμε στην Κω ως τουρίστες και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με όλους αυτούς τους πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά. Είναι σπαρακτικό να τους βλέπεις. Κανείς δεν επαιτεί ή παρενοχλεί τους τουρίστες. Ζουν ειρηνικά στον δρόμο και ορισμένοι τυχεροί έχουν σκηνές.

 

Από την πρώτη μέρα που τους είδα προσπάθησα να δώσω σε δύο μητέρες χρήματα αλλά αρνήθηκαν. Έτσι σκεφτήκαμε να τους αγοράσουμε προμήθειες για να τους βοηθήσουμε", σημείωσε η Niamh που εργάζεται ως νοσοκόμα 27 χρόνια.

 

Ανάμεσά τους συνάντησε και την 15χρονη Waad που ταξίδεψε από τη Συρία σε μια λέμβο με τους γονείς της και άλλα μέλη της οικογένειας. Έζησε μόνο εκείνη.

 

"Χρειάζονται τροφή, νερό και ρούχα. Συνάντησα μια μητέρα που της τελειώνει το γάλα για το μωρό της, ενώ δεν υπάρχει η κατάλληλη υγιεινή".

 

Η δυνατότητα που έχουν να βοηθήσουν αξίζει, όπως σημείωσε, να εγκαταλείψουν τις διακοπές τους.

 

Εκτός από τους ίδιους, δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που μοιράζουν φαγητό και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τους πρόσφυγες που έφτασαν στο νησί. Οι περισσότεροι ελπίζουν να μεταφερθούν στη βόρεια Ελλάδα και από εκεί να ταξιδέψουν προς την Ουγγαρία όπου δεν υπάρχει αστυνόμευση στα σύνορα.


Πηγή: Mirror, newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις