Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τρακτερ στο κέντρο του Παρισιού

Τρακτερ στο κέντρο του Παρισιού

Σε διαμαρτυρία των αγροτών για τα οικονομικά μέτρα

Εκατοντάδες τρακτέρ καταφθάνουν στην γαλλική πρωτεύουσα, από όλες τις κατευθύνσεις, σε διαμαρτυρία των αγροτών για τα οικονομικά μέτρα που τους εμποδίζουν να ανταγωνιστούν τις φθηνότερες αγροτικές εισαγωγές.

Οι πομπές με τα τρακτέρ προχωρούν από το πρωί της Πέμπτης αργά στις εθνικές γύρω από το Παρίσι με στόχο να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Οι χαμηλότερες τιμές σε αγροτικά προϊόντα, και κυρίως το γάλα, έχουν εντείνει τις αντιδράσεις ειδικά των γάλλων αγροτών -αλλά όχι μόνο- που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να σταθούν αυτόνομα στην αγορά μαζί με τις εισφορές που επιβάλλονται στις αγροτικές δραστηριότητες.

«Οι εισφορές μάς σκοτώνουν» είναι μερικά από τα συνθήματα με τα οποία τα τρακτέρ προχωρούν αργά από τις πέντε βασικές εθνικές που οδηγούν στο Παρίσι από τις βορρά, νότο, ανατολή και δύση.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας, το μεγαλύτερο αγροτικό συνδικάτο FNSEA, υπολογίζουν σε συμμετοχή 1.500 οχημάτων από όλη τη χώρα. Στόχος είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στην Πλας ντε λα Νασιόν.

Ανάλογες αντιδράσεις έχουν καταγραφεί και στον αγροτικό κόσμο άλλων δυτικών ευρωπαϊκών χωρών, αν και οι γάλλοι αγρότες ήταν μακράν οι «ηχηρότεροι» τις περασμένες εβδομάδες.

Τη Δευτέρα, διοργανώνεται πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις Βρυξέλλες κατά την διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Αγροτικών Υποθέσεων των «28».

Πηγή:tanea

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις