Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Εργατικό Κέντρο παρών στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Πάτρα: Το Εργατικό Κέντρο παρών στις κιν...

Στις 5 Σεπτέμβρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας θα συμμετάσχει μαζικά στις 5 Σεπτέμβρη στις 18:00 μ.μ. στο ετήσιο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται μπροστά στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Όπως επεσήμανε η Διοίκηση του ΕΚΠ :

Θα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ για να δώσουμε ένα Δυναμικό και Αγωνιστικό παρόν, ενάντια στα δυσβάσταχτα Μνημόνια της εξαθλίωσης και της λεηλασίας της χώρας και των Ελλήνων Πολιτών.
Η καταστροφική πορεία της χώρας δεν έχει τελειωμό, αφού και η τελευταία Κυβέρνηση της ΕΛΠΙΔΑΣ «την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» μη μπορώντας να κυβερνήσει και να αντιμετωπίσει ένα χρόνο μετά τις δυνάμεις της εργατικής τάξης, των ανέργων, των συνταξιούχων στη ΔΕΘ, αφού τίποτα από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δεν πραγματοποιήθηκε.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΡΘΙΟΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
•       Την επαναφορά του κατώτατου μισθού, της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
•       Κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
•       Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.
-       Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο, για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του Lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
•       Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
•       ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!
•       Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, διότι το πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν λύνεται με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά με την εισροή νέων πόρων, την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, της εισφοροκλοπής και της εισφοροδιαφυγής που μαζί με την κακή διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, όχι μόνο εντείνουν το πρόβλημα του ασφαλιστικού, αλλά καθιστούν το ασφαλιστικό μη βιώσιμο.
•       Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
•       Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας-Υγείας Πρόνοιας για όλους.
•       Πάταξη της ακρίβειας και των ΚΑΡΤΕΛ.
•       Μείωση των τιμών και όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.
•       Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Από το 2010 Αγωνιζόμαστε ενάντια στις Μνημονιακές πολιτικές και την ισοπέδωση του Κοινωνικού Κράτους. Ο Δρόμος του Αγώνα για την επαναφορά των κεκτημένων μας και για την ευημερία της χώρας μας είναι μονόδρομος.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 5 Σεπτέμβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις