Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πρώτη μέρα φοιτητής στην Πάτρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις - Που να μείνεις, που να φας, που να πιεις ποτό, που να ψωνίσεις

Πρώτη μέρα φοιτητής στην Πάτρα: Όλα όσα ...

Χρήσιμες συμβουλές για όμορφη, φοιτητική ζωή

Πρώτη μέρα φοιτητής στην Πάτρα. Κλασική φοιτητούπολη χρειάζεται χρόνο για να την ανακαλύψεις. Το thebest.gr συγκέντρωσε όλες τις χρηστικές πληροφορίες που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Από τη διαμονή, και την μετακίνηση, μέχρι τη διασκέδαση και τα φοιτητικά στέκια. Ένας μίνι οδηγός της φοιτητικής ζωής.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Διαμονή στο κέντρο ή κοντά στην σχολή;

Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας ή των ΤΕΙ  μπορεί να μείνει είτε κοντά στην σχολή του είτε στο κέντρο της πόλης.

Μένοντας κοντά στην σχολή, ο φοιτητής δεν χρειάζεται αρκετό χρόνο για να φτάσει σε αυτή και να παρακολουθήσει τα μαθήματα του. Βέβαια δεν μπορεί να μετακινηθεί από και προς το κέντρο της πόλης με αστική συγκοινωνίας τις προχωρημένες βραδινές ώρες. Αντίθετα  η διαμονή στο κέντρο έχει στα θετικά ότι βρίσκεται στην καρδιά της ζωής και διασκέδασης της πόλης ενώ μπορεί να μετακινείται πεζός.

Για να βρεθεί κανείς στο Πανεπιστήμιο χρησιμοποιώντας αστική συγκοινωνία μπαίνει στις γραμμές 6 και 9.

Για να φτάσεις στον χώρο τον ΤΕΙ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις γραμμές 2 και 8

Χρήσιμα είναι τα δρομολόγια της γραμμής 6- EXPRESS καθώς δεν γίνονται στάσεις.

Πόσο κοστίζουν τα ενοίκια;

Οι τιμές των ενοικίων διαφοροποιούνται σημαντικά. Αρχίζουν για παλιές γκαρσονιέρες από 150 ευρώ και μπορούν να φτάσουν και στα 250 ευρώ για νεόδμητα κτήρια σε περιοχές όπως Αγ. Σοφία και Ψηλά Αλώνια, σύμφωνα με μεσιτικό γραφείο.

Στα δυάρια, τα ενοίκια ξεκινούν από 200 ευρώ για παλιά κτήρια και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 350 ευρώ, με υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον ενός ενοικίου ως προκαταβολή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαθέτει φοιτητική εστία το Πανεπιστήμιο Πατρών;

Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας διαθέτει φοιτητική εστία στην οποία διαμένουν φοιτητές με εισοδηματικά κριτήρια.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ.

Ποιος είναι  στην Πάτρα ο χώρος που "ονειρεύεται" κάθε φοιτητής;

Είναι το Smik Intelligent living. Ένα εξαώροφο κτίριο μοντέρνας και υψηλής αισθητικής στο οποίο υπάρχουν 36 διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα και ικανά να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κάθε φοιτητή καθώς παρέχουν τις ανέσεις και την ασφάλεια που χρειάζεται ο κάθε νέος στην καινούργια του ζωή. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ.

Που μπορώ να αγοράσω φοιτητικά έπιπλα;

Κάθε φοιτητές θέλει να διαμορφώσει τον χώρο του με το δικό του γούστο και προσωπικό στυλ. Μια επίσκεψη στο “At home” είναι αρκετή για να το πετύχει. Το κατάστημα επίπλων  βρίσκεται στην οδό Παναγιώτη Κανελλόπουλου 50.

Που μπορώ να προμηθευτώ ηλεκτρικές συσκευές;

Το κατάστημα «Δούβρης» (Μαιζώνος 54-56 και Ακρωτηρίου 62) είναι η λύση. Ποιότητα, προσιτές τιμές και άμεση εξυπηρέτηση θα επιβεβαιώσουν αυτή την επιλογή.

Που μπορώ να βρω καλό και σπιτικό φαγητό;

Στην Πάτρα υπάρχουν πολλά εστιάτορια  με φαγητό που θυμίζει…αυτό της μαμάς. Κλασικά φοιτητικά εστιατόρια και όχι μόνο, που δίνουν τη δυνατότητα να προμηθευθείς και φαγητό πακέτο.

Το yiayia βρίσκεται πλ. Γεωργίου Α1.Εκεί καθημερινά μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας νωπά -ντόπια κρέατα, ελαιόλαδο και φρέσκα λαχανικά.

Στο μαγειρείο Δίδυμοι στην Κωνσταντινουπόλεως συναντήσαμε την κυρία Ερμιόνη η οποία προσφέρθηκε να μας προσφέρει ότι τραβάει η όρεξή μας για να έχουμε προσωπική άποψη για τα φαγητά που σερβίρονται.

Το Αχίλλειον βρίσκεται Παντανάσσης 54 και Κορίνθου. Λειτουργεί από το 1971 και ανήκει στον κ. Σακελλαρόπουλο. Λειτουργεί καθημερινά (εκτός Κυριακής από το πρωί έως τις 20.00 ).

Ο Μύλος (το Πέτρινο) μετά από 20 χρόνια παρουσίας στα Σελά αποφάσισε να… κατηφορίσει στο κέντρο της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στην Μαιζώνος. Μας το ζητούσε ο κόσμος, λέει στο thebest.gr ο Ανδρέας

Η κατσαρόλα της Τούλας βρίσκεται στην πλατεία Όλγας και ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντάτου. Το κατάστημα είναι παραδοσιακό τυπικό εστιατόριο με ανάλογη κουζίνα.

Το Κύμινο λειτουργεί στην οδό Νοταρά, απέναντι από το γήπεδο της Παναχαϊκής. Είναι σχετικά καινούργιο και ουσιαστικά έπιασε την τάση της εποχής γι’ αυτό και δημιουργήθηκε, για να καλύψει μια ανάγκη που υπάρχει πλέον στην πόλη.

Το Φασόλοι βρίσκεται Κολοκοτρώνη 55 και Καραϊσκάκη. Λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ.

Που μπορώ να διαβάσω;

Στην Πάτρα υπάρχουν επίσης και όμορφοι χώροι, café – αναγνωστήρια  όπου μπορεί κανείς να διαβάζει απολαμβάνοντας και τον καφέ του.

Πιο συγκεκριμένα: Tag, locale, Discover Your Way προσφέρουν ηρεμία, χαλάρωση, καλό φαγητό και καφέ.

Ακόμα η  ιδιωτική βιβλιοθήκη της πλατείας Τριών Ναυάρχων παρεμφερούς αισθητικής προσφέρεται επίσης για φοιτητές που θέλουν να διαβάζουν ...ομαδικά και επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο οπότε αμέσως μια η βόλτα επιβάλλεται. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες  εδώ.

Το να είσαι φοιτητής στην Πάτρα σημαίνει ότι επιβάλεται η βόλτα στην Ηφαίστου με τα δεκάδες καφέ, τσιπουράδικα και οινοπωλεία, καθώς και στις σκάλες της Γεροκοστωπούλου με τα κλασικά Cinema, Steps by Naya κ.λπ. και βέβαια τα all time classics φοιτητομάγαζα κάτω από το Κάστρο της Πάτρας στην περιοχή πέριξ του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με επίκεντρο το κλασικό "Χασομέρι".

Θα περάσετε επίσης οπωσδήποτε από τον Ηχότοπο κοντά στην πλατεία Όλγας, κατεξοχήν φοιτητική πλατεία του κέντρου της πόλης, με νέα άφιξη το goodys burger house.

Εξυπακούεται ότι θα γίνεται μέλος στην Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, θα ξεφυλλίσετε τα βιβλία του Πολύεδρου, του πιο ιστορικού βιβλιοπωλείου της πόλης, θα πάτε σινεμά στα Ster Cinemas της Veso Mare, και θα πιείτε μπύρες στο Beer Bar Q.

H Τρελή Ροδιά και ο Νότος αποτελούν επίσης κλασική επιλογή των φοιτητών και όχι μόνο.

Άλλη μια ραγδαία ανερχόμενη φοιτητική γειτονιά της Πάτρας είναι αυτή της Αγίας Σοφίας. Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες εδώ

Τέλος η Πάτρα τα τελευταία χρόνια και εν μέσω κρίσης ζει μια θεατρική αναγέννηση με τη μια μετά την άλλη τις θεατρικές ομάδες, ερασιτεχνικές και μη, να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, εκτός από το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τα φοιτητικά χρόνια είναι όμορφα και ξεχωριστά. Ειδικά όταν γνωρίζεις την σωστή λύση για το κάθετι... είσαι έτοιμος να την απολαύσεις,

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight