Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπιτς χάντμπολ: Τέταρτη θέση για την Εθνική ανδρών και τον Πατρινό Γεωργίου

Μπιτς χάντμπολ: Τέταρτη θέση για την Εθν...

Ξεχώρισε στους Μεσογειακούς Αγώνες ο αθλητής της Ακαδημίας των σπορ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα σουτ άουτ η Εθνική Ανδρών μπιτς χάντμπολ έχασε 2-1 (16-17, 17-15, 7-8) από Τουρκία στον μικρό τελικό και κατέλαβε την 4η θέση στους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο οποίο συμμετέχει και ο Πατρινός Κανέλλος Γεωγίου της Ακαδημίας των σπορ, άργησε να μπει στο ματς και βρέθηκε στο πρώτο σετ με αρκετά γκολ πίσω (14-6), ωστόσο κατάφερε να πλησιάσει και να ισοφαρίσει (14-14). Οι Τούρκοι πήραν το σετ οριακά με ένα γκολ (16-17) με την ελληνική ομάδα να μην προλαβαίνει να κάνει επίθεση.
Στο δεύτερο σετ η Ελλάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη και κατάφερε να ελέγξει το ματς (8-4) οι Τούρκοι μείωσαν και πέρασαν μπροστά 12-14.

Ο Βαλαβάνης ισοφάρισε και ο Μπουκοβίνας απόκρουσε σε πέναλτι. Οι Τούρκοι έκαναν το 14-15 και στην τελευταία επίθεση η Εθνική μας έστειλε το ματς στο χρυσό γκολ.
Εκεί ο Μπουκοβίνας έκανε μία εκπληκτική επέμβαση και ο Βαλαβάνης με πέναλτι έκανε το 17-15 στέλνοντας το ματς στα σουτ άουτ.

Στα σουτ άουτ η Ελλάδα προηγήθηκε 6-2 με τον Μπουκοβίνα να πιάνει πέναλτι των Ιταλών. Ο Χαραλαμπίδης με μονό γκολ έκανε το 7-4, αλλά η Εθνική μας έχασε το επόμενο πέναλτι και οι Τούρκοι με δύο δίγκολα πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Κακή η διαιτησία των Ιταλών διαιτητών, οι οποίοι απέβαλαν τους Θεοδώρου, Παπαδόπουλο και με απευθείας κόκκινη τον Μπουκοβίνα στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Λαζαρίδης επεσήμανε: «Έτσι είναι ο αθλητισμός αν η μπάλα μπει γκολ είσαι ευτυχισμένος και αν για πέντε εκατοστά η μπάλα χτυπήσει στο δοκάρι είσαι δυστυχισμένος.

Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού. Τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα παιδιά, ανατρέψαμε μεγάλη διαφορά στο πρώτο σετ. Έπαιξαν σαν λιοντάρια. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια. Ελπίζω πλέον όλοι να έχουν αντιληφθεί ότι το μπιτς χάντμπολ μπαίνει σε έναν άλλο δρόμο.

Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι σε αυτό το άθλημα μπορούμε να φέρουμε πολλές διακρίσεις. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και βοήθεια χρειαζόμαστε».

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 1-2

ΕΛΛΑΣ (Γιάννης Λαζαρίδης): Θεοδώρου 4, Ζήσης, Γεωργίου 4, Παπαδόπουλος 9, Μπουκοβίνας, Ακριδόπουλος 4, Βαλαβάνης 10, Κοτσαμαρίκογλου 4, Χαραλαμπίδης 5, Χαραλαμπάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπιτς χάντμπολ: Πρώτος σκόρερ ο Πατρινός Γεωργίου στην Πεσκάρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports