Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Λαμπερή πρεμιέρα για το 72ο Φεστιβάλ Βενετίας- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Λαμπερή πρεμιέρα για το 72ο Φεστιβάλ Βεν...

Η Ελλάδα εκπροσωπείται με το «Interruption»

Το 72ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας σήκωσε αυλαία και παρόντες ήταν, όπως κάθε χρόνο, μερικοί από τους πιο δημοφιλείς αστέρες του Χόλιγουντ.

Οικοδέσποινα της τελετής έναρξης ήταν η Ιταλίδα ηθοποιός Ελίζα Σεντναουί, η οποία θα επαναλάβει τα καθήκοντά της το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, όταν θα δοθούν και τα βραβεία.

Η αφίσα της βενετσιάνικης Μόστρας, που «υπογράφει» ο Ιταλός Σιμόν Μάσι - είναι φέτος αφιερωμένη στο πρόσωπο της Γερμανίδας ηθοποιού Ναστάζια Κίνσκι.

Η ταινία «Everest» του Ισλανδού Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και γυρισμένη στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού του κόσμου, με πρωταγωνιστές τους Κίρα Νάιτλι, Τζέικ Τζίλενχαλ και Ρόμπιν Ράιτ, άνοιξε θριαμβευτικά την αυλαία. Η ταινία αναφέρεται στη θρυλική αποστολή που έγινε στο Εβερεστ το 1996, η οποία ωστόσο εξελίχθηκε σε ανθρώπινη τραγωδία με πολλούς νεκρούς.

Στη φετινή Μόστρα, με ένα πρόγραμμα που συγκεντρώνει μεγάλα αμερικανικά ονόματα και σημαντικούς Ευρωπαίους δημιουργούς, η Ελλάδα εκπροσωπείται με το «Interruption», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, στο τμήμα «Orizzonti».

Ο 53χρονος Μεξικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός ταινιών και μοντέρ, Αλφόνσο Κουαρόν, είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην οποία συμμετέχουν, επίσης, οι Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νταϊάν Κρούγκερ, Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν, Πάβελ Παβλικόφσκι, Εμανουέλ Καρέρ, Χου Χσιάο-Χσιέν, Φραντσέσκο Μούντσι και Λιν Ράμσεϊ.

Ο Κουαρόν αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα των μεταναστών, λέγοντας: «Είμαι ένας Μεξικανός που ζει στην Ευρώπη και πάντα αισθανόμουν ευπρόσδεκτος. Θα ήθελα αυτό να ισχύει σήμερα, αλλά και στο μέλλον, να έχουν την ίδια υποδοχή όλοι οι μετανάστες. Σας ευχαριστώ».

Πηγή:thetoc.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight