Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δέκα και οκτώ ευρώ τα εισιτήρια για τη συναυλία - αφιέρωμα στον Τσιτσάνη και τον Ζαμπέτα στην Πάτρα

Δέκα και οκτώ ευρώ τα εισιτήρια για τη σ...

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο το Σάββατο

Όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, αυτό το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 έχει προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας που είναι γεγονός πως «ατύχησε» φέτος λόγω της γενικότερης πολιτικοικονομικής κατάστασης και πολλές εκδηλώσεις του αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν, η συναυλία με γενικό τίτλο «Βασίλης Τσιτσάνης 100 χρόνια από την γέννησή του – Γιώργος Ζαμπέτας 90 χρόνια από την γέννησή του».

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 και 90 χρόνων αντίστοιχα από τη γέννηση του Τσιτσάνη και του Ζαμπέτα, θα πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη συναυλία - αφιέρωμα στις δύο κορυφαίες μορφές της ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Η εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου, θα περιλαμβάνει μουσικό και αφηγηματικό μέρος.

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Μπέζος που τον είδαμε το φετινό καλοκαίρι και ως απολαυστική Πραξαγόρα στις Αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού Θεάτρου (στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος), θα πλαισιώνεται από 7μελή ορχήστρα, την διεύθυνση της οποίας θα έχει ο Πατρινός πιανίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Ανδρέας Ζαφειρόπουλος.

Ήδη κυκλοφόρησαν και τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Πάτρας τα διαφημιστικά banner και αφίσες για την μουσική αυτή παράσταση.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και 8 ευρώ τα μειωμένα για φοιτητές και άνεργους.

Προπωλούνται στο δισκοπωλείο Discover, στο κατάστημα οπτικών Καραμούζης, στο βιβλιοπωλείο 38ο & 14’ στην οδό Κολοκοτρώνη και στο ταμείο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων καθώς και έξω από το Αρχαίο Ωδείο το βράδυ της συναυλίας.

Ο σπουδαίος Βασίλης Τσιτσάνης είχε γεννηθεί στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και η ενασχόλησή του με τη μουσική έμελε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για πάντα.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας που τον είχαμε δει και σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού, εμπορικού κινηματογράφου να τραγουδά και να παίζει μπουζούκι, είχε γεννηθεί στην Αθήνα, στις 25 Ιανουαρίου του 1925, με καταγωγή από την Κύθνο.

Μέσα από την συναυλία έρχεται στο προσκήνιο η ζωή και το έργο δύο γνήσιων λαϊκών δημιουργών μέσα στο χρόνο.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης της «Συννεφιασμένης Κυριακής» υπήρξε από τους πολυγραφότερους και  καινοτόμους συνθέτες και εμβληματική παρουσία της λαικορεμπέτικης μουσικής σκηνής.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας, συνεργάστηκε με κορυφαίους συνθέτες της μεταπολεμικής Ελλάδας όπως τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο καθώς και με στιχουργούς, όπως η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Πυθαγόρας, ο ποιητής Δημήτρης Χριστοδούλου ενώ  έγραψε περισσότερα από 250 τραγούδια. Χαρακτηριστική ήταν και η συνεργασία του με την αξέχαστη εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture