Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοσιογράφος «ομολογεί» στην κάμερα: Πώς... έριξα τις κινεζικές μετοχές

Δημοσιογράφος «ομολογεί» στην κάμερα: Πώ...

Στη δημοσιότητα το βίντεο

Στην τηλεόραση κάθε Κινέζου έφτασαν οι εικόνες με τον Ουάνγκ Σιαολού, δημοσιογράφο μεγάλου οικονομικού περιοδικού, να ομολογεί στην κάμερα πως ο ίδιος με κείμενό του «προκάλεσε τεράστιες ζημιές στη χώρα και στους μετόχους» πυροδοτώντας, όπως υποστηρίζει το Πεκίνο, το κραχ στις ασιατικές μετοχές στο τέλος Αυγούστου.

Η μετάδοση του βίντεο της «ομολογίας» προστίθεται στις επιφυλάξεις διεθνώς για την έρευνα που ψάχνει υπεύθυνους.

Οι κινεζικές Αρχές έχουν αρκετές φορές στο παρελθόν δημοσιοποιήσει βίντεο με «ομολογίες» κατηγορούμενων για αδικήματα που θεωρείται ότι στρέφονται εναντίον του κράτους πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους, προκαλώντας επικρίσεις στο εξωτερικό.

Ο Ουάνγκ Σιαολού είχε τεθεί υπό κράτηση μαζί με άλλα πέντε άτομα στην έρευνα για τους «υπεύθυνους» του κραχ. Θεωρείται υπεύθυνος για κείμενο που είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό του, το Caijing, το οποίο ήταν γραμμένο «βάσει εικασιών και προσωπικών εκτιμήσεων που προκάλεσαν πανικό», σύμφωνα με την έρευνα.

Η καθοδική πορεία των ασιατικών μετοχών είχε ακολουθήσει τα οικονομικά στοιχεία που έδειχναν επιβράδυνση του «κινεζικού δράκου» αλλά και τις απανωτές κινήσεις για υποτίμηση του γουάν από την Κινεζική Κεντρική Τράπεζα.

Κατά το Πεκίνο, υπόλογοι για το κραχ είναι κάποιοι σαν τον Σιαολού και στελέχη που είχαν αξιοποιήσει εσωτερική πληροφόρηση στις επενδυτικές τους δραστηριότητες τον «θερμό» Αύγουστο στις ασιατικές αγορές.

«Δεν έπρεπε να είχε δημοσιεύσει το κείμενο σε τέτοια ευαίσθητη συγκυρία, ειδικά όταν μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές» λέει ο δημοσιογράφος στο βίντεο που μετέδωσε το κρατικό CCTV.

«Δεν έπρεπε να είχα προκαλέσει τέτοια οικονομική ζημιά στη χώρα και τους κατόχους μετοχών για χάρη εντυπωσιασμού και για να προκαλέσω ενδιαφέρον» συνεχίζει στο βίντεο ομολογίας.

«Μετανιώνω για αυτό που έκανα και είμαι πρόθυμος να ομολογήσω για το έγκλημά μου. Ελπίζω πως οι δικαστικές Αρχές θα μου δώσουν μία ευκαιρία και θα με κρίνουν με επιείκεια» καταλήγει στο βίντεο.

 

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις