Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρωτοψάλτη για Ψινάκη: Διαφωνώ κάθετα με τις δηλώσεις του, θίγουν την αξιοπρέπεια μου

 Πρωτοψάλτη για Ψινάκη: Διαφωνώ κάθετα μ...

«Αδειάζει» τον δήμαρχο Μαραθώνα

Την θέση της διαχώρισε από τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη η νέα υπουργός Τουρισμού, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. 

Η νέα υπουργός Τουρισμού, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων να πάρει θέση για όσα είπε ο Ηλίας Ψινάκης. 

Ο ΣΕΑ είχε ζητήσει από την υπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα ο οποίος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να πραγματοποιηθεί η συναυλία της Πρωτοψάλτη στον Τύμβο: «Το προβλημα ειναι μερικοί κομπλεξικοί μαζί με τις διάνοιες και μερικές αγ… που εμποδίζουν παρα πολύ την ανάπτυξη της Ελλάδος γενικότερα.
Για αυτές που είπαμε, θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε» 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μετά τον σάλο αλλά και την ανακοίνωση του ΣΕΑ διαχώρισε τη θέση της εκδίδοντας με τη σειρά της ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: 

«Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα», αναφέρει. 

Όλη η ανακοίνωση της κ. Πρωτοψάλτη:

«Θα ήθελα να απαντήσω στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με θέμα τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη πριν την έναρξη της συναυλίας μου.

Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα.

Για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων και αποτύπωσης της αλήθειας θέλω να διευκρινίσω ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ενώπιον μου και ήδη έχω διαχωρίσει την θέση μου από νωρίς μιλώντας απευθείας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού. Σέβομαι τους έλληνες αρχαιολόγους και το έργο που υπηρετούν γιατί είναι σπουδαίο».

Οι αρχαιολόγοι χαρακτήρισαν «σεξιστικό παραλήρημα» τις προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Μαραθώνα, μετά την άρνηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να παραχωρήσει τον Τύμβο Μαραθώνα για την πρόσφατη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Με ανάρτησή του στο Instagram πριν από λίγες μέρες, ο Ηλίας Ψινάκης δήλωνε μεταξύ άλλων: «Θέλω προσωπικά να αφιερώσω σε καμιά 15αριά ξινές οπισθοδρομικές και ανοργασμικές που δεν μας άφησαν να την κάνουμε στο χώρο που έπρεπε»...

Είναι η δεύτερη φορά που ο δήμαρχος Μαραθώνα τα βάζει με το ΚΑΣ -πριν από πέντε εβδομάδες είχε ανεβάσει και άλλη φωτογραφία στο Instagram με τον Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος έδωσε συναυλία για την πανσέληνο του Ιουλίου. Και τότε, ο Ηλίας Ψινάκης τα έβαζε με τους «σοφούς» -όπως τους χαρακτήριζε- του Συμβουλίου που απέρριψαν την αίτησή του να γίνει η συναυλία στον Τύμβο του Μαραθώνα, για τον οποίο είχε δεσμευθεί ως δήμαρχος να τον καθαρίσει «γιατί είναι σαν αχούρι, όπως όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι του Μαραθώνα».

Και τότε ο δήμαρχος μιλούσε για «ανθρωπάκια» που δεν συνειδητοποιούν ότι το μόνο που έχει απομείνει στην Ελλάδα είναι ο πολιτισμός της.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις