Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρών και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος στην τελετή ενθρόνισης της Ηγουμένης Μόνικας στο Τρίκορφο Δωρίδος

Παρών και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθο...

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας

Η επίσημη ενθρόνιση της Ηγουμένης Μόνικας έγινε την παραμονή της γιορτής του Αγίου Φανουρίου την περασμένη Τετάρτη 26/8, στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου στο Τρίκορφο Δωρίδας.

Η Ηγουμένη όπως αναφέρει το aixminews, ενθρονίστηκε από τον Μητροπολίτη Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστο ενώ παρίσταντο και άλλοι Μητροπολίτες καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ, Νεκτάριος. Μεταξύ των παρευρισκομένων αρχιερέων ήταν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, Βοηθός Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρύσανθος Στελλάτος.

Η τελετή ήταν συγκινητική για την Ηγουμένη Μόνικα, η οποία βρίσκεται στη Μονή από την ημέρα της ίδρυσής της το 1991. Από τότε μέχρι σήμερα, τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιπες μοναχές, εργάστηκαν πολύ για να φτιάξουν το Μοναστήρι, τον Ιερό Ναό και να δημιουργήσουν ένα χώρο που αγαλλιάζει τις ψυχές των πιστών.

Παραμονή λοιπόν της μεγάλης γιορτής του Αγίου Φανουρίου εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν στο Μοναστήρι στο πανέμορφο Τρίκορφο Δωρίδος για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα αλλά και για την ευλογία της Φανουρόπιτας, ενώ έγινε και αρτοκλασία, πριν από την ενθρόνιση της Ηγουμένης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις