Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας διέλυσε το ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνω με τη «Λαϊκή Ενότητα»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας διέλυσε τ...

Κάλεσε σε συστράτευση τον Μίκη Θεοδωράκη και το Μανώλη Γλέζο

«Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΕΣΗΕΑ. σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι η νέα πολιτική οντότητα θα είναι το νέο ανάχωμα απέναντι στα Μνημόνια. Κάλεσε μάλιστα σε συστράτευση στον αγώνα κατά του Μνημονίου τον Μίκη Θεοδωράκη και το Μανώλη Γλέζο. Η κυρία Κωνσταντοπούλου θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητη με τη «Λαϊκή Ενότητα».

Βολές κατά Τσίπρα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε σε παρελθοντικό χρόνο για το ΣΥΡΙΖΑ. «Ήταν ένα κόμμα συλλογικότητας, προάσπισης της δημοκρατίας, αλλά κάποιοι αποφάσισαν να καταστρέψουν αυτό το κόμμα» είπε επιτιθέμενη στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, όπως δείχνουν οι πράξεις και οι παραλείψεις του, ανέλαβε με ένα πρόθυμο επιτελείο να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

 

Για τη συμφωνία

Επιπλέον κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει το Μνημόνιο λέγοντας πως δεν χρησιμοποίησε τα εργαλεία για το χρέος και το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Τελικά δεν έκαναν ότι μπορούσαν» είπε χαρακτηριστικά.

«Με υπονόμευσαν» και εκ των έσω

«Η παρουσία μου στη θέση της προέδρου υπονομεύθηκε από την αρχή» συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου και εξέφρασε τη λύπη της γιατί «εκείνοι που έπρεπε να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην επίθεση που γινόταν σε εμένα προσωπικά, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε μολονότι κατ' επανάληψη το ζητούσα».

Επιπλέον τόνισε ότι η ίδια υπονομεύτηκε και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, λέγοντας πως την απείλησε ευθέως πως εάν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Μαξίμου, θα την τελειώσουν.

Για τις εκλογές

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση προχωρά σε εκλογές προκειμένου να μπορεί να παραβιάζει την λαϊκή ετυμηγορία. «Οι εκλογές που προκηρύχθηκαν δεν είναι εκλογές Δημοκρατίας. Είναι εκλογές απαλλαγής από όσους αντιστάθηκαν στα μνημόνια και απαλλαγής και από εμένα που δεν παρέδωσα την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές».

Για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Για τον Προκόπη Παυλόπουλο δήλωσε πως πρέπει να διαλευκανθεί ο ρόλος του γιατί μετά την πρώτη ψήφιση των προαπαιτούμενων, προσπάθησε να τον παρακάμψει. Τον κατηγόρησε πως είχε εξωθεσμικές παρεμβάσεις σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει στείλει τα πρακτικά από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Υποστήριξε ακόμη ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε «σκοτεινές» τηλεφωνικές επαφές με τους δανειστές.

Κατηγορεί Μαξίμου για το Στουρνάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε επίσης το Μαξίμου πως μπλόκαρε την εξέταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε εξηγήσεις ξανά από τον Αλέκο Φλαμπουράρη γιατί της ζήτησε να μην πιέζει τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ποιοι έδωσαν το παρόν

Στη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου έδωσαν το παρόν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Νάντια Βαλαβάνη, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Γιάννης Σταθάς, ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Ραχήλ Μακρή, η οποία έχει δηλώσει ότι περιμένει τις ανακοινώσεις της Ζωής για να δει και η ίδια τι θα κάνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις