Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έσβησε ο σκηνοθέτης του "Scream" Γουές Κρέιβεν στα 76 του χρόνια

Έσβησε ο σκηνοθέτης του "Scream&quo...

Από τις μεγάλες του επιτυχίες ήταν και «Ο Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες»

Μία σημαντική απώλεια για το Χόλυγουντ αποτελεί η είδηση του θανάτου του Αμερικανού σκηνοθέτη Γουές Κρέιβεν – Wes Craven, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 2 Αυγούστου του 1939 στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Υπήρξε ο δημιουργός πολλών γνωστών και επιτυχημένων φιλμ τρόμου όπως «Ο Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες» (A Nightmare on Elm Street) που σύστησε ως χαρακτήρα τον δολοφόνο με το παραμορφωμένο πρόσωπο Φρέντι Κρούγκερ και η «Κραυγή Αγωνίας – Scream». Ο Κρέιβεν πέθανε την Κυριακή 30 Αυγούστου το απόγευμα, σε ηλικία 76 ετών.

Ο Κρέιβεν όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της Ναυτεμπορικής, απεβίωσε περιστοιχισμένος από τους οικείους του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και αντιμετώπιζε όλο και πιο σοβαρά προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο συνέχιζε να δουλεύει διάφορες τηλεοπτικές σειρές, έγραφε ένα μυθιστόρημα και μάλιστα ήταν executive producer και σε μια καινούργια ταινία τρόμου με τίτλο, "Το Κορίτσι στις Φωτογραφίες - The Girl in the Photographs", σε σκηνοθεσία Νικ Σάιμον, η πρεμιέρα της οποίας έχει προγραμματιστεί να γίνει στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο (10-20 Σεπτεμβρίου 2015).

Ο Κρέιβεν είχε σπουδάσει φιλοσοφία ενώ είχε επίσης γυρίσει τη δεκαετία του 1980 πολλά επεισόδια της σειράς «Twilight Zone».

Το 1984 κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες», η οποία έκανε τον Κρέιβεν ιδιαίτερα γνωστό στην Αμερική, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία εισήγαγε ένα νέο στιλ ταινιών τρόμου στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία ενώ ο περίφημος χαρακτήρας του Φρέντι Κρούγκερ αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους κινηματογραφικούς δολοφόνους όλων των εποχών.

Ο Κρέιβεν κατάφερε να δημιουργήσει έναν ήρωα, που παρά την αποκρουστική του εικόνα, απέκτησε χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

*Επίσης η μάσκα από τον δολοφόνο του "Scream" (στην ταινία που είχε και συνέχειες, έναν χαρακτηριστικό ρόλο έπαιζε η Ντρου Μπάριμορ) έγινε από τις αγαπημένες την περίοδο του καρναβαλιού και του halloween στην Αμερική και όχι μόνο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture