Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γρηγόρης Πετράκος και Βίκυ Καρατζόγλου στο thebest.gr λίγο πριν τραγουδήσουν για καλό σκοπό - Σήμερα 6 Σεπτεμβρίου στην Κάτω Αχαΐα

Γρηγόρης Πετράκος  και Βίκυ Καρατζόγλου ...

Για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων

 

Ενώνουν τις φωνές τους σε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια και κυρίως για καλό σκοπό. Ο Γρηγόρης Πετράκος και η Βίκυ Καρατζόγλου δίνουν συναυλία στις 6 Σεπτεμβρίου , στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου, στην Κάτω Αχαΐα για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων. Το thebest.gr λίγες μέρες πριν τη μουσική βραδιά συνάντησε στην Κάτω Αχαΐα τους δύο καλλιτέχνες .

Της Ελευθερίας Μακρυγένη


Ο Γρηγόρης και η Βίκυ και φέτος μας κρατούν συντροφιά στο καλοκαιρινό Χάραμα ωστόσο το βράδυ της Κυριακής θα  τους δούμε αλλιώς.

Β.Κ.«Τώρα έδεσε το γλυκό με τον Γρηγόρη. Η συναυλία αυτή θα είναι διαφορετική από αυτό που έχετε βλέπετε στο Χάραμα , καθώς θα έχουμε πιο συναυλιακά τραγούδια. Ο σκοπός αυτής τη συναυλίας είναι πολύ σημαντικός κι επιπλέον τον τόπο εδώ τον έχουμε αγαπήσει πια, μετά από τόσα χρόνια στην Πάτρα και το Χάραμα. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και οι άνθρωποι του Δήμου μας εμπιστεύτηκαν. Δεν ξέρουν τι θα γίνει. Είναι έκπληξη το πρόγραμμα»

Γ.Π. «Έχει μια ωραία διαφορά και για μας αυτή η βραδιά. Είναι μια συναυλιακή βραδιά σε ανοιχτό χώρο , με ελεύθερη είσοδο, κι αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις ένα πρόγραμμα , όπως δεν το κάνεις συνήθως. Ο μόνος γνώμονας είναι, πρώτον να δώσεις το στίγμα σου και δεύτερον να ευχαριστηθεί ο κόσμος, λέγοντας τραγούδια παλιά, αγαπημένα. Θα ακούσουμε σίγουρα πολλά τραγούδια μεγάλων συνθετών (Χατζηδάκι, Πλέσσα, Σπανό, Νικολόπουλο, Βαρδή) και απ΄ όλα τα χρώματα της παλέτας, λίγο από το δικό μας ρεπερτόριο και θεωρούμε ότι λίγο -πολύ έχουμε καταλάβει τις προτιμήσεις των ανθρώπων της περιοχής και θα ικανοποιήσουμε και τα δικά τους γούστα και τα δικά μας».

Η συναυλία έχει αφορμή την αλληλεγγύη καθώς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η εξασφάλιση κι ενός πιάτου φαγητού δεν είναι πια δεδομένη. Κι εκεί που υπάρχει ανέχεια τη λύση έχει η αλληλεγγύη.

Γ.Π. «Η αλληλεγγύη είναι μια σπουδαία έννοια την οποία ο νεότερος κόσμος αγνοούσε και τώρα αρχίζει να την επαναπροσδιορίζει και να την καταλαβαίνει. Η αλήθεια είναι ότι κανείς κρατικός φορέας δεν πρόκειται να βοηθήσει αυτόν που έχει ανάγκη. Μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες προσπάθειες , αλλά η βοήθεια θα έρθει μόνο από τον έναν στον άλλο. Κι αυτό ακριβώς είναι η αλληλεγγύη. Ο κρίκος που συνδέει τους απλούς ανθρώπους. Δηλαδή βλέπεις να έχει πρόβλημα ο διπλανός σου τον βοηθάς. Και πέρα από τα υλικά αγαθά αλληλεγγύη είναι και η καλή διάθεση, π.χ μια καλημέρα. Αυτό είναι από τα καλά της εποχής».

Β.Κ. «Βέβαια αυτό πιο πολύ στην επαρχία έχετε τη δυνατότητα να το δείτε αυτό. Στην Αθήνα έχεις να κάνεις με μεγαλύτερα προβλήματα, όπως είναι π.χ. η έλευση των προσφύγων τώρα, κατά τα άλλα δεν ξέρεις ακριβώς και μεμονωμένα τι συμβαίνει στον διπλανό σου. Στην Αθήνα είναι πιο δύσκολο να το καταλάβεις , γιατί δεν παρατηρούμε».

 

Οι δύο καλλιτέχνες δίνουν την οπτική τους για την Ελλάδα που έχει μπει στη δίνη της κρίσης τα τελευταία 5 χρόνια αλλά και για όλα αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι. Δημοψήφισμα, κλειστές τράπεζες, capital controls και τώρα εκλογές.

Γ.Π. «Είμαι αισιόδοξος για τους ανθρώπους, για το πολιτικό σκηνικό ποτέ δεν ήμουν αισιόδοξος, αλλά όσο μεγαλώνω δεν έχω καμία ελπίδα από αυτό. Μόνο από τους ανθρώπους περιμένω. Να γίνουμε λίγο πιο ενσυνείδητοι. Να συνειδητοποιούμε ποιος είναι ο στόχος μας και τι μας κάνει καλό. Να ιεραρχήσουμε τις αξίες μας,. Αισιοδοξώ γιατί όλο αυτό είδα να κάνει τον κόσμο πιο ενσυνείδητο. Ο κόσμος δεν ήξερε τι ψήφιζε, τι ρόλο παίζουν τα ξένα και ντόπια κέντρα, δεν ήξερε τι γίνεται στην ΕΕ στα οικονομικά και τώρα μια ιδέα πήραν».

 

Β.Κ. «Κάπου ελπίζω, δεν ξέρω που, αλλά στην Αθήνα συναντάμε τόσα  ανθρώπους που δεν είναι η πλειοψηφία, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους κι αυτό με απογοητεύει. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα πάνε καλά».

Ο Γρηγόρης και η Βίκυ εκτός από συνεργάτες είναι και φίλοι. Το καταλαβαίνεις άλλωστε από την πρώτη στιγμή που τους συναντάς μαζί σε έναν καφέ.

Β.Κ. «Ας το αφήσουμε καλύτερα… (γέλια)Αν σου μιλάει συνέχεια για τον Αριστοτέλη τι να πεις (γέλια).  Είναι περίεργο, αλλά πριν τον γνωρίσω ήμουν σίγουρη ότι θα γνωριστούμε και θα καταλάβαινε ότι είναι σαν να γνωριζόμαστε. Ένιωθα ότι έχουμε κοινά ακούσματα. Αυτό αποδείχτηκε αλήθεια ,γι αυτό κι όταν έγραψε για μένα «Το όνειρο» είδα ότι ήταν πιο κοντά σε αυτό που ήθελα να κάνω δισκογραφικά. Είναι πολύ καλό παιδί, η σχέση μας πια είναι και σε οικογενειακό επίπεδο. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη, βαθιά εκτίμηση και τον θεωρώ πια δικό μου άνθρωπο. Τον νιώθω και με νιώθει».

Γ.Π. «Η Βίκυ είναι ανοιχτό κορίτσι, αξιοπρεπές και αληθινό. Για χαρακτήρες σαν τον δικό μου είναι εύκολο να δέσουμε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Από το πρώτο Σάββατο που τραγουδήσαμε μαζί στην μπυραρία (ΒΒQ) πριν δυο χρόνια, αμέσως γίναμε όπως είμαστε και τώρα. Έχουμε δύο χρόνια συνεργασίας τώρα και αυτό συνέβη σε μεγάλο ποσοστό και με την υπόλοιπη ομάδα του Χαράματος, και δεν υπάρχει παρεξήγηση, ή δε χρειάζεται να προσέχεις τι λες, τι κάνεις. Δεν υπάρχουν δυσκολίες. Στο εργασιακό είναι ευλογία. Και στο θέμα της παρέας βλέπεις ότι δένει όλο και δεν είναι τυχαίο.Όλη η αισθητική του πράγματος είναι παρόμοια. Το χιούμορ, η περιπέτεια. Θα βγούμε 6 το πρωί στο Χάραμα και θα γελάμε μαζί με τον κόσμο. Δεν θα προσέξουμε πώς θα φανούμε. Η Βίκυ μπορεί να πίνει ποτό στο μπαρ και να πάρει το μικρόφωνο και να ανέβει επάνω. Όλο αυτό που δεν είναι στημένο, είναι μια συνέχεια της προσωπικής ζωής, δε είναι πια δουλειά».

Β.Κ. «Γι αυτό και πραγματικά φέτος στο Χάραμα είναι άλλο πράγμα. Νιώθω ότι δεν είναι δουλειά».

Γ.Π. « Η μόνη στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι είναι δουλειά, είναι όταν πληρωνόμαστε. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με όραμα και άλλη διάθεση κι αισθητική , που εκτός από ην υπέροχη διάθεση που δημιουργεί ο χώρος του Χαράματος σε μας και τους θαμώνες, όλο αυτό που ξεκινάει από το κεφάλι, τον Στέφανο Οικονόμου, φτάνει σε όλους να μη νιώθουμε ότι δουλεύουμε και τότε πάντα κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου».

Η αγάπη για τη μουσική δεν είναι η μοναδική στη ζωή του Γρηγόρη Πετράκου και της Βίκυ Καρατζόγλου. Είναι και οι δύο γονείς.Η Βίκυ έχει ένα κοριτσάκι πεντέμιση  ετών και ο Γρηγόρης έγινε πρόσφατα μπαμπάς, πριν 7 μήνες για την ακρίβεια. Παραδέχεται ότι είναι χαζομπαμπάς και όταν μιλά για την κόρη του δεν κρύβει την αγάπη και τον ενθουσιασμό του.

Β.Κ. «Απολαμβάνεις τα πάντα, την κάθε στιγμή και τα υπόλοιπα γύρω σου πια. Από τη στιγμή που εμφανίζεται αυτή η ψυχή,  εκτιμάς και τα υπόλοιπα πράγματα. Έχει αλλάξει όλη η σκέψη ή όλη η στάση ζωής. Αλλάζει κάτι μέσα σου που δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Απολαμβάνω όλες τις στιγμές μαζί της. Ανυπομονώ για το πρωινό ξύπνημα , για το παραμύθι που θα της πω το βράδυ για να την κοιμίσω. Είναι όμορφη η ζωή μαζί της σε σημείο που λες τι έκανα πριν από αυτή; Αν και είναι βλακεία να το λες, γιατί σίγουρα έκανες πράγματα.. Με αγχώνει πολύ η κατάσταση στην οποία ζούμε, το να μπορέσω να ανταπεξέλθω οικονομικά. Από θέμα συναισθημάτων γνωρίζω ότι θα τα πάρει και από τον πατέρα της και από μένα. Αυτό με αγχώνει πιο πολύ . Θα ήθελα να κάνω  κι ένα δεύτερο παιδία αλλά προς το παρών έχει παγώσει, μαζί με τα υπόλοιπα που έχουν παγώσει στην Ελλάδα».

Να σε πω χαζομπαμπά;

Γ.Π. «Έγώ έχω γελοιοποιηθεί επίσημα (γέλια).Μου συνέβη στο πιο ιδανικό σημείο της ζωής μου. Και  η στιγμή που γνώρισα τη γυναίκα μου αλλά και η στιγμή που ήρθε η κόρη μας. Το πρώτο σκέλος είναι αυτό που είπε η Βίκυ. Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ήταν η ζωή πριν, παρότι η κόρη μου είναι μόλις 7 μηνών. Απορώ το πρωί που ξυπνάω. Δηλαδή πριν ξυπνούσα και δεν ήταν δίπλα μου αυτή η μπέμπα; H οποία θα μείνει εκεί δίπλα μου για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Δεν θα φύγει από το κρεβάτι μου, δεν υπάρχει περίπτωση.

Εντάξει είναι μεγάλο το κρεβάτι μας αλλά το μπεμπάκι μας είναι μικρούλι. Εγώ κάθομαι άκρη – άκρη κι αυτό μες τη μέση κι ανοίγει τα χέρια του. Κι εγώ μπορώ να στριμωχτώ στην άκρη, σε ένα κρεβάτι  2,5 μέτρων πλάτος. Και δεν θες να το κουνήσεις. Το σημαντικότερο είναι ότι όταν κάνεις παιδί έρχεσαι για πρώτη φορά στη ζωή σου σε επαφή με την αγάπη. Ο  μόνος άνθρωπος που αγαπάς αληθινά είναι το παιδί σου. Στη μητρότητα ισχύει στο 100% για μας τους άνδρες λιγότερο. Εγώ βέβαια αυτό προσπαθώ να το μεγιστοποιήσω. Αυτό έχει να κάνει με τον χρόνο που αφιερώνεις. Προσωπικά περνάω πολύ χρόνο με τη μπέμπα γιατί δουλεύω μόνο Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Οπότε νιώθω ότι έχω ‘ένα  πολύ μεγάλο ποσοστό συναισθηματικής ανάμειξης με το μωράκι. Όχι απόλυτα όπως της μαμάς της. Αν η μαμά είναι στο 100% εγώ μπορώ να φτάσω στο 80%.  Έχω δέσιμο με το μωρό αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό. Κυρίως είναι η αγάπη και αγάπη σημαίνει υπηρεσία κατά τη φιλοσοφία. Γι αυτό όσο μπορείς πρέπει α μην έχεις την ταύτιση με το παιδί.  Και να καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι δικό σου επειδή το φροντίζεις. Ο ρόλος σου είναι να του προσφέρεις όλα αυτά που χρειάζεται  μέχρι να πάρει τον δρόμο του».

 

Το όνομα αυτής Αγάπη

Γ.Π  «Με τη Θεοφανία είμαστε λίγο ελεύθερα πνεύματα και είχαμ ταύτιση στην ιδέα ότι τα παιδιά δεν είναι απαραίτητα ένα αναμνηστικό μπρελόκ για να δώσεις το όνομα του παππού,. Δεν το κατακρίνω.  Ίσα – ίσα αν αυτό στο βγει πολύ ωραία να το κάνεις. Εμείς είμαστε της άποψης ότι ένα παιδί βγαίνει στον κόσμο, το γνωρίζεις και αυτό με έναν τρόπο θα σου πει  σιγά σιγά τα΄ όνομά του. Δεν το είχαμε προαποφασίσει. Εγώ μάλιστα πριν γεννηθεί ήθελα να της δώσουμε ένα άλλο όνομα. Αλλά στην πορεία μας ήρθε το Αγάπη. Το επικύρωσε και με σιγουριά και ο αδελφός της ο Αχιλλέας».

Η Βίκυ Καρατζόγλου άμεσα σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός δίσκου, στον οποίο θα περιέχεται και το «όνειρο» σε μουσική και στίχους του Γρηγόρη Πετράκου, ενώ θα κυκλοφορήσει και ένα νέο τραγούδι του Γρηγόρη, το οποίο εμπνεύστηκε ο ίδιος (στίχοι – μουσική).Είναι…λαϊκό και ο τίτλος του είναι «Σαν όρκος παλιός», «και το έγραψα για το κορίτσι μου, τη Θεοφανία». Ως προς τις εμφανίσεις παραδέχεται ότι «αυτό το δίπορτο Πάτρας Αθήνας μ αρέσει πολύ και μακάρι να συνεχιστεί» ενώ είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει στην Αθήνα τα αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight