Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Eκπλήξεις και αυξημένη συμμετοχή εκθετών στην 14η Αγροτική έκθεση στην Χαλανδρίτσα

Eκπλήξεις και αυξημένη συμμετοχή εκθετών...

Την Παρασκευή στο πλαίσιο της έκθεσης θα τραγουδήσει η Ραλλία Χρηστίδου στα Πλατάνια της Χαλανδρίτσας

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της 14ης Αγροτικής Έκθεσης που πραγματοποιεί ο Δήμος Ερυμάνθου στον Παραδοσιακό Οικισμό της Χαλανδρίτσας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο Δήμο Ερυμάνθου φέτος, υπάρχει αύξηση του αριθμού των εκθετών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ενώ διαπιστώνεται ενδιαφέρον από εμπόρους και επαγγελματίες που δεν συμμετείχαν σε παλαιότερες Εκθέσεις.

Αυτό οφείλεται όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της οργανωτικής επιτροπής, σε σημαντικό βαθμό στο νέο χώρο διοργάνωσης της Έκθεσης στα λιθόστρωτα γραφικά δρομάκια του Ιστορικού Κέντρου του Οικισμού με τα πέτρινα σπίτια, ο οποίος προσφέρεται και αποτελεί ιδανικό περιβάλλον παρουσίασης εκθεμάτων, ειδικών επαγγελματικών κατηγοριών όπως είναι οι χειροποίητες κατασκευές κοσμημάτων, σαπουνιών, πλεκτών, ζωγραφικής & αγιογραφίας, είδη λαϊκής τέχνης, κλπ.

Εξ άλλου αυτό εντάσσεται και στους γενικότερους σχεδιασμούς και επιδιώξεις των διοργανωτών οι οποίοι διαπιστώνοντας τα προβλήματα που καταγράφονται στην αγορά εμπορίας Αγροτικών Μηχανημάτων λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, επιχειρούν την αναθεώρηση της φιλοσοφίας και του περιεχομένου της Έκθεσης με την διεύρυνσή της και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.

Σε ότι αφορά τις άλλες παράλληλες εκδηλώσεις αμέσως μετά την λήξη της τελετής των εγκαινίων, έχει προγραμματιστεί συναυλία για το βράδυ της Παρασκευής (4/9) με τη γνωστή και αγαπητή ερμηνεύτρια Ραλλία Χρηστίδου (φωτ.) στα Πλατάνια της Χαλανδρίτσας ενώ την Πέμπτη (3/9) η ορχήστρα του χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων με υπεύθυνο τον Χρήστο Γιαννόπουλο θα προσφέρει στο κοινό μια υπέροχη μουσικοχορευτική βραδιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο.

Επίσης στο πλαίσιο του τετραημέρου των εκδηλώσεων του Δήμου εντάσσεται και η «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» η οποία θα γίνει το Σάββατο το βράδυ (5/9) στο Βασιλικό σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό και την παρουσία Λαϊκής Ορχήστρας. Την δε Κυριακή (6/9/2015) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαρών διοργανώνει την «Γιορτή Κρασιού» με την υποστήριξη του Δήμου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με καλεσμένο τον Παναγιώτη Λάλεζα με την ορχήστρα του.

Αυξημένη παρουσιάζεται και η συμμετοχή των ιππέων και των αλόγων τόσο στο «Σεμινάριο ιππικής συμπεριφοράς» όσο και στη «Διαδρομή ιππικής αντοχής» που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (6/9) πρωί και απόγευμα αντίστοιχα, στην Χαλανδρίτσα, όπως και των Τοξοβόλων που θα λάβουν μέρος σε επιδείξεις και μαθήματα Τοξοβολίας.

Τέλος στο πλαίσιο των ημερίδων που διοργανώνονται παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις «Προοπτικές Επιχειρηματικών παρεμβάσεων στον ενεργειακό τομέα με έμφαση στις Α.Π.Ε. και στην εξοικονόμηση ενέργειας» αλλά και θέματα που αφορούν τους αγρότες όπως: Το ελαιόλαδο και οι προοπτικές του - «Από την παραγωγή στην τυποποίηση» και για τις εναλλακτικές καλλιέργειες – Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά - «Το δημητριακό Ζέα από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου (5/9) ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Ερυμάνθου» την οποία έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Φορέων της περιοχής που βέβαια είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις