Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Eτοιμάζεται το Re-Culture 4 στην Πάτρα - Το εικαστικό ραντεβού είναι για τα μέσα Οκτωβρίου

Eτοιμάζεται το Re-Culture 4 στην Πάτρα -...

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, αναζητούνται εθελοντές

Είναι το εικαστικό φεστιβάλ που έκανε την έκπληξη στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις του καταφέρνοντας να ακουστεί πανελλαδικά. Ο λόγος για το RE-culture που το ερχόμενο φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί η 4η κατά σειρά διοργάνωση με την σφραγίδα πάντα της Art in progress. Συνάμα ετοιμάζεται και το Artwalk 2 για την άνοιξη του 2016.

Η Art in progress λοιπόν προετοιμάζεται για το πιο ανατρεπτικό και αντισυμβατικό Διεθνές εικαστικό φεστιβάλ και όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου που εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης, αναζητούνται εθελοντές”.

Τι είναι τέχνη και ποια τα όρια αυτής;

Μπορεί μια δημιουργία που δεν εκτέθηκε ποτέ, να αποτελέσει έργο τέχνης;

Οφείλει η τέχνη να είναι επώνυμη;

Πώς το παρελθόν μπορεί να συνυπάρξει και να συμβαδίσει με το σήμερα μέσω της τέχνης στο δημόσιο χώρο;

Το διεθνές εικαστικό φεστιβάλ RE-culture 4 (21 Οκτώβρη - 9 Δεκέμβρη 2016) και το Street Art Festival Αrtwalk 2  (15 Απριλίου - 15 Μαΐου 2016) καταφθάνουν ακόμα πιο δυναμικά, πιο ανατρεπτικά, πιο αντισυμβατικά από ποτέ, φιλοδοξώντας να ακροβατήσουν και να μεταφέρουν το φιλότεχνο κοινό στον καλλιτεχνικό κόσμο μεταξύ των ορίων της Τέχνης και της Μη Τέχνης.

Οι αντίξοες συνθήκες της εποχής δεν πτοούν το ηθικό της κοινωνίας πολιτών που συντελούν την Art in Progress, το αντίθετο!

Με νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, τον ιστορικό τέχνης, Θανάση Μουτσόπουλο, ένα επιτελείο σημαντικών και νέων επιμελητών από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό καθώς και με μία, εδώ και 4 χρόνια, ενωμένη ομάδα ανήσυχων και φιλότεχνων νέων συμπολιτών μας, υπόσχονται να σας ταξιδέψουν στις πιο αδιευκρίνιστες και αχαρτογράφητες περιοχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον ελλαδικό χώρο άλλα και όχι μόνο.

Οι χώροι φιλοξενίας του RE-culture 4 θα είναι για ακόμη μια χρονιά: το Σκαγιοπούλειο Κέντρο, η Αγορά Αργύρη στην Αγ. Ανδρέου και Ζαίμη και τα πρώην Δημοτικά Λουτρά στη Δημ. Γούναρη και Νικήτα.

Το 2016 ένας νέος χώρος θα συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στη νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών ενώ παράλληλα αρχαιολογικοί ανοιχτοί χώροι της πόλης είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο μέρος ενός πρωτότυπου Διεθνούς εικαστικού φεστιβάλ στην Πάτρα.

Πληροφορίες λένε ότι το RE-culture ίσως παρουσιαστεί για 1η φορά και εκτός των συνόρων της πόλης. Μετά από τις 3 επιτυχημένες προσπάθειες που προηγήθηκαν ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να ενταχθεί η πόλη της Πάτρας στον πολιτισμικό χάρτη της χώρας και της Ευρώπης, η Art in Progress χρειάζεται και φέτος εθελοντές που να μπορούν να μοιραστούν το ίδιο όραμα. Όσοι ενδιαφέρονται να ανατρέψουν, έστω και λίγο, την καθημερινότητα της Πάτρας, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην αίτηση.

https://docs.google.com/forms/d/1uyRIdFvcEYDFeRmTl5cBCoQK4i3aw8leJJySkaEQIRQ/edit

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με την Art in progress στο [email protected]

Η Art in Progress συνεχίζει λοιπόν με περισσότερη διάθεση και φρεσκάδα από ποτέ να δημιουργεί ουσιαστικές πολιτιστικές δομές για την Πάτρα.

*Η Art in Progress είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture