Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Σαφάρι" για ένα καλό και φθηνό διαμέρισμα, για τους πρωτοετείς φοιτητές - Οι τιμές και οι περιοχές προτίμησης

 Πάτρα: "Σαφάρι" για ένα καλό ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κολώνες και στάσεις του ΚΤΕΛ γεμάτες αγγελίες

Από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν να καταφθάνουν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα οι νέοι φοιτητές, συνοδευόμενοι από τον έναν ή και τους δύο γονείς, με πρώτο μέλημα την εύρεση διαμερίσματος. Και το περπάτημα στο κέντρο της Πάτρας ξεκίνησε και οι κολώνες και στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ γέμισαν αγγελίες. Η έρευνα αγοράς είναι βέβαια μια κοπιαστική διαδικασία, όμως μπροστά στην επιτυχία της εισαγωγής σε μια σχολή, η κούραση δεν μετράει.

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αυτή την εβδομάδα και μέχρι τα μέσα της, καθώς το σαββατοκύριακο έδωσε την ευκαιρία για μια ενδελεχή έρευνα στην αγορά των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.

Το αρχικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στο κέντρο της Πάτρας, από την οδό Γούναρη έως Καρόλου, ακολουθεί το τμήμα, από Καρόλου έως Αγίας Σοφίας, και τέλος, από Αγ. Σοφίας έως Αμερικής ενώ και τα Ψηλά Αλώνια τυγχάνουν ιδιαίτερης προτίμησης. Βασικό κριτήριο επιλογής αποτελεί φυσικά η τιμή του ενοικίου, όπως επίσης η γειτνίαση του διαμερίσματος με έναν κεντρικό οδικό άξονα που να εξυπηρετείται από άμεση συγκοινωνιακή σύνδεση με το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ.

Πολλές είναι και οι αναβαθμίσεις-ανακαινίσεις αλλα ακόμη διαχωρισμοί ήδη υπαρχόντων διαμερισμάτων που βρίσκονται κοντά στον προαστιακό σιδηρόδρομο και σε περιοχές όπως Κοτρώνι, Μποζαΐτικα κ.α. ο οποίος είναι ένα μέσο μεγάλης εξυπηρέτησης για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Οι τιμές των ενοικίων διαφοροποιούνται σημαντικά. Αρχίζουν για παλιές γκαρσονιέρες από 150 ευρώ και μπορούν να φτάσουν και στα 250 ευρώ για νεόδμητες κατασκευές σε περιοχές όπως Αγ. Σοφία και Ψηλα Αλώνια, σύμφωνα με μεσιτικό γραφείο.

Στα διάρια, τα ενοίκια ξεκινούν από 200 ευρώ για παλιές κατασκευές και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 350 ευρώ, με υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον ενός ενοικίου ως προκαταβολή.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται έντονη τάση συγκατοίκησης μεταξύ φοιτητών, με σκοπό τον επιμερισμό των κοινόχρηστων δαπανών σε διαμερίσματα μεγαλύτερα των 60 τ.μ.

Οι παραπάνω τιμές, φυσικά είναι ενδεικτικές και ανα περίπτωση ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοιτήτρια κουράστηκε να πληρώνει ενοίκιο και πλέον κατοικεί σε τρένο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις