Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Έρχεται ο "λογαριασμός" του επτάμηνου πειραματισμού…!»

Άγγελος Τσιγκρής: «Έρχεται ο "λογαρ...

Δήλωση για τους φόρους

Με αφορμή τη νέα "φοροκαταιγίδα" που περιμένει τους επόμενους μήνες τα ελληνικά νοικοκυριά, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέα "φοροκαταιγίδα" περιμένει τους επόμενους μήνες τα ελληνικά νοικοκυριά, με το συνολικό λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες να φτάνει τα 8 δισ. ευρώ.

Μέσα στον Αύγουστο θα πρέπει να καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, η πρώτη και δεύτερη δόση φόρου επιχειρήσεων, το τέλος επιτηδεύματος για 150.000 επιχειρήσεις, δόση για τη ρύθμιση οφειλών από 850.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αλλά και φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Το Σεπτέμβριο θα πρέπει να πληρωθεί φόρος εισοδήματος για όλους αλλά και το τέλος επιτηδεύματος για το 2014 για τις επιχειρήσεις, ενώ τον Οκτώβριο έρχεται αυξημένος φόρος για το αγροτικό πετρέλαιο και ο ΕΝΦΙΑ.

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρωθούν οι επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι η υπερ-φορολόγηση των ακινήτων, ο φόρος στα αγροτεμάχια, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης και οι δεκάδες άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών, έχουν ήδη αυξήσει οκτώ φορές τη φορολογική επιβάρυνση του μέσου φορολογούμενου.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης -που οδηγεί σε αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, λόγω της μείωσης της φορολογητέας βάσης πολλών φόρων και της αύξησης της μη οικειοθελούς συμμόρφωσης στις φορολογικές υποχρεώσεις- η λύση δεν μπορεί να αναζητηθεί σε πρόσθετα φορολογικά μέτρα αποκλειστικά ταμιευτικού χαρακτήρα που αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Αντί, λοιπόν, να επιβάλλει νέους έκτακτους φόρους ή να αυξάνει τους φορολογικούς συντελεστές υφιστάμενων φόρων, η κυβέρνηση θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ή τουλάχιστον όσων δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Το τρίπτυχο οικονομική κρίση – υστέρηση εσόδων – λήψη νέων φορολογικών μέτρων δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο στα δημόσια οικονομικά της χώρας, από τον οποίο η έξοδος δεν είναι εμφανής.

Τα παραπάνω αυξάνουν την ευθύνη όλων μας προκειμένου να αλλάξουμε τις πρακτικές οικονομικής αφαίμαξης και στραγγαλισμού της κοινωνίας…»._

_____________________________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο.  Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις