Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Yπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Σαμαρέικα μεταξύ Αχαΐας και Ηλείας–Κινδύνεψε ξανά το δάσος της Στροφυλιάς -Πάνω από 100 στρέμματα έγιναν στάχτη

Yπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Σαμαρέικα ...

Μάχη των πυροσβεστών

07.14 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά χθες βράδυ η φωτιά στα Σαμαρέικα, στα όρια Αχαΐας - Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ανέλαβαν το έργο της πυρόσβεσης και της προστασίας του δάσους της Στροφυλιάς. Αυτή την ώρα επιχειρούν 25 άνδρες με 11 οχήματα και 10 άτομο πεζοπόρο τμήμα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις της πυροσβεστικής, οι φλόγες έκαψαν 50 στρέμματα δασικής έκτασης και 60 στρέμματα με καλάμια.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν έιναι η πρώτη φορά που φέτος το καλοκαίρι εκδηλώνεται πυρκαγιά στη Στροφυλιά.

 

22.35: Μάχη να προστατεύσουν το δάσος της Στροφυλιάς και να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, συνεχίζουν  δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Σαμαρέικα με δεκαέξι οχήματα, τριάντα πέντε πυροσβέστες, και πεζοπόρο τμήμα δεκαοκτώ ανδρών.

Η φωτιά έφτασε στις παρυφές του δάσους της Στροφυλιάς και το απείλησε σοβαρά, αλλά ανέκοψε την πορεία της ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής κάνοντας στοχευμένες ρίψεις νερού και τώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο η κατάσβεσή της.

Η φωτιά ξεκίνησε από καλαμιές και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώθηκε γρήγορα και καίει δασική έκταση κοντά στο δάσος της Στροφυλιάς.

21.05: Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών η φωτιά που εξερράγη το απόγευμα της Κυριακής στα Σαμαρέικα, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και απειλεί το δάσος της Στροφυλιάς.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι έντονοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια.

19.22: Διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά που εξερράγη το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Σαμαρέικα της Ηλείας. Η φωτιά καίει δασική έκταση και για την αντιμετώπισή της επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα επί τόπου βρίσκονται 12 οχήματα της Πυροσβεστικής και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις γίνονται και από ελικόπτερο.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ωστόσο η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι μακρά.

Η φωτιά είναι ορατή και από την Καλόγρια, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που μας έστειλε φίλος αναγνώστης, τον οποίο και ευχαριστούμε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις