Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφεση ετοιμάζει το Al Jazeera στην απόφαση δικαστηρίου για δημοσιογράφους

Έφεση ετοιμάζει το Al Jazeera στην απόφα...

Κρίθηκαν ένοχοι όλοι τους για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Έφεση σκοπεύει να ασκήσει το κανάλι Al Jazeera στην απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου που καταδίκασε σήμερα σε τριετή φυλάκιση τρεις δημοσιογράφους του, χαρακτηρίζοντάς την "σκανδαλώδη και απεχθή".

"Μόλις δημοσιευτούν τα πρακτικά από το δικαστήριο θα έχουμε στη διάθεσή μας 60 ημέρες για να καταθέσουμε έφεση, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε", επισήμανε ο Φάραχ αλ Μούφτα, εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντόχα του Κατάρ.

Την ανακοίνωση της καταδίκης του Αυστραλού δημοσιογράφου Πίτερ Γκρέστε, του Καναδού Μοχάμεντ Φάχμι και του Αιγύπτιου Μπάχερ Μοχάμεντ, ακολούθησε αυτή του καναλιού που χαρακτήριζε την απόφαση "σκόπιμη επίθεση στην ελευθεροτυπία" και "πολιτική υπόθεση", ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να απελευθερωθούν οι τρεις εργαζόμενοι.

"Είναι μια μαύρη μέρα για την αιγυπτιακή δικαιοσύνη. Αντί να υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου, υπονόμευσε την ίδια την ανεξαρτησία της (δικαιοσύνης)", είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του αγγλόφωνου τμήματος, ο Τζάιλς Τρεντλ.

Σημειώνεται ότι από τους τρεις δημοσιογράφους μόνο οι δύο ήταν παρόντες στη δίκη αφού ο Γκρέστε απελάθηκε στην Αυστραλία τον περασμένο Φεβρουάριο με προεδρικό διάταγμα. Κρίθηκαν ένοχοι όλοι τους για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 7 και 10 ετών με την κατηγορία ότι με τα ρεπορτάζ τους στήριζαν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οργάνωση από την οποία προήλθε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο ίδιος ο Γκρέστε χαρακτήρισε "σκανδαλώδη" την ποινή των τριών ετών που του επιβλήθηκε. "Δεν κάναμε τίποτα κακό. Η εισαγγελία δεν παρουσίασε καμία απόδειξη ότι διαπράξαμε κάποιο έγκλημα και το να καταδικαστούμε σαν τρομοκράτες χωρίς καμία υλική απόδειξη είναι ειλικρινά σκανδαλώδες" είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό κανάλι ABC.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις