Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία πέθανε ο 15χρονος μετανάστης στη Σύμη - Οι τρεις δουλέμποροι έχουν συλληφθεί - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία πέ...

Και ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε λιμενικούς και δουλεμπόρους

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από πυροβόλο όπλο και όχι από ασφυξία, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, επήλθε ο θάνατος του 17χρονου μετανάστη, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι νεκρός μέσα σε θαλαμηγό που μετέφερε 60 με 70 παράτυπους μετανάστες ανοιχτά της Σύμης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ιατρός του Κέντρου Υγείας Σύμης προς τον διοικητή της 8ης περιφερειακής διοίκησης του λιμενικού σώματος, ο θάνατος του 17χρονου προήλθε όχι από ασφυξία αλλά πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το περιστατικό σημειώθηκε όταν σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

Η θαλαμηγός που μετέφερε τους παράτυπους μετανάστες δεν υπάκουσε και άρχισε ελιγμούς. Ακολούθησαν προειδοποιητικά πυρά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ακινητοποιηθεί. Λιμενικοί επιβιβάστηκαν σε αυτήν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους διακινητές που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά από γκλοπ ένας λιμενικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα για τον τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 17χρονου ερευνώνται από το λιμενικό σώμα.

Οι τρεις δουλέμποροι έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στο λιμεναρχείο της Σύμης όπως και το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες.

Νέα διάσταση στην υπόθεση του θανάτου του 15χρονου μετανάστη δίνει ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας,  ο οποίος λέει μιλώντας στο NewsIT, ότι έχει πληροφορίες πως ο 15χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμούς.

"Το λιμενικό λέει ότι από ασφυξία πέθανε το παιδί αλλά οι πληροφορίες οι δικές μου είναι ότι το παιδί σκοτώθηκε από πυροβολισμό. Οι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ και ήμουν όταν ήρθε το σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της Σύμης...

Είδα τα παιδάκια να βγαίνουν αιμόφυρτα από το σκάφος, να φωνάζουν..." είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Παπακαλοδούκας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σοβαρό επεισόδιο με θαλαμηγό στην οποία επέβαιναν τρεις διακινητές που μετέφεραν τουλάχιστον 60 μετανάστες σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σύμης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός ενώ βρέθηκε νεκρός από ασφυξία ένας 15χρονος μετανάστης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος, περιπολικό σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο. Η θαλαμηγός ανάπτυξε ταχύτητα και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης συγκρούστηκε με το σκάφος της frontex με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός.

Στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η καταδίωξη μετέβη και ο λιμενάρχης της Σύμης με ιδιωτικό σκάφος ενώ έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί τρεις διακινητές.

Η θαλαμηγός μαζί με τους μετανάστες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις