Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Η Μελωδία της Ευτυχίας» μετά την επιτυχία στο Κηποθέατρο Παπάγου, έρχεται και στην Πάτρα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Η Μελωδία της Ευτυχίας»  μετά την επιτυ...

Το πιο αγαπημένο μιούζικαλ όλων των εποχών ταξιδεύει εκτός Αθηνών

“Η μελωδία της ευτυχίας” παρουσιάσθηκε με επιτυχία στο Κηποθέατρο Παπάγου, την 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 21ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, που θα διαρκέσει έως και τις 28 Σεπτεμβρίου. Στην παράσταση παρευρέθηκαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, όπως η  Εριέττα Κούρκουλου, ο Αργύρης Αγγέλου, η Μαρία Κορινθίου και άλλοι.

 

Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών, «Η μελωδία της ευτυχίας», που παρουσιάστηκε με επιτυχία φέτος τον χειμώνα στο “Παλλάς”, έρχεται στο Κηποθέατρο μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους είναι η τραγουδίστρια Demy (στον ρόλο της Μαρίας Φον Τραπ), ο Άκης Σακελλαρίου (στον ρόλο του πλοιάρχου Φον Τραπ), η Ναταλία Δραγούμη (στον ρόλο της Βαρώνης) και ο Γιώργος Τζαβάρας (στον ρόλο του Μαξ Ντεβάιλερ).

Τη σκηνοθεσία, την απόδοση του κειμένου και των στίχων στα ελληνικά υπογράφει η Θέμιδα Μαρσέλλου, τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Γιάννης Αντωνόπουλος, ενώ τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Άννα Αθανασιάδη.

 

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ, που έφυγε από την Αυστρία της ναζιστικής κατοχής το 1938 και πήγε στις ΗΠΑ, όπου και πραγματοποίησε πολλές μουσικές εμφανίσεις. Η ιστορία έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Μάλιστα, η ταινία κέρδισε 5 Όσκαρ και έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ εισπράξεων στα ταμεία.

 

Η ταινία «Η Μελωδία της Ευτυχίας»

Η ταινία Η Μελωδία της Ευτυχίας (The Sound of Music) έκανε πρεμιέρα το 1965 σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ και πρωταγωνιστές την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

 

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, του οποίου τα τραγούδια έγραψαν οι Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν.

 

Βραβεύτηκε με 5 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας κι έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων που κατείχε από το 1939 η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος». Την πρώτη θέση σε ρεκόρ εισπράξεων διατήρησε ως το 1975.

Το σάουντρακ της ταινίας πούλησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Στην Πάτρα η παράσταση αναμένεται να πραγματοποιηθεί 13 Σεπτέμβρη στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 20:30. Τιμή εισιτηρίου 10,00€ - 12,00€ ανά περίπτωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture