Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά & Εφήβους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά & Εφήβ...

Φαβιέρου 43, σύντομα και νέος χώρος!

«Η εκπαίδευση είναι κάτι το αξιοθαύμαστο, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πότε-πότε  ότι τίποτα που αξίζει να το γνωρίζεις δεν διδάσκεται, μόνο βιώνεται!» Oscar Wild

Το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ για παιδιά και εφήβους ανοίγει την αυλαία του,  για να υποδεχτεί τους νέους αλλά και παλαιότερους φίλους του.

Από 1η Οκτωβρίου 2015,  ξεκινούν οι ομαδικές μας δράσεις με άξονα το θέατρο.

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μίμηση, τη παντομίμα, το εκπαιδευτικό δράμα, τις ασκήσεις (ρυθμού, εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων, φαντασίας, επικοινωνίας, συνεργασίας), τη σωματική έκφραση, την εξάσκηση φωνής- λόγου, τις μουσικοκινητικές ασκήσεις, τα παιχνίδια ρόλων, τους αυτοσχεδιασμούς, και τις δραματοποίησεις  το παιδί έρχεται σε επαφή με τον  εσωτερικό του κόσμο, αλλά και το περιβάλλον του.

 

Εκφράζεται και διοχετεύει δημιουργικά την ενέργεια του, ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται η αίσθηση της ομαδικότητας και ενισχύεται η σκέψη του, τα συναισθήματά του και κυρίως η φαντασία του! Το παιδί καταφέρνει να εξωτερικεύει τις προσωπικές του εμπειρίες, ιδέες και συναισθήματα σε ποικίλες εκφραστικές μορφές, αλλά και να εκφράζει ελεύθερα και αβίαστα τον ψυχικό του κόσμο και την προσωπική του άποψη.

Στόχος μας να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από  βιωματικές δραστηριότητες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους με έναν δημιουργικό και  πολύ διασκεδαστικό  τρόπο. Προτρέπονται  να χαλαρώσουν, να εκφραστούν, να χαρούν, να γελάσουν και τελικά να μπορέσουν με έναν έμμεσο τρόπο να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν κάνοντας χρήση όλων των εκφραστικών τους μέσων.

Τμήματα ηλικιακά: 3-4ετών, 4-5 ετών, 5-6 ετών, 6-8 ετών, 8-10 ετών, 10-12 ετών, Έφηβοι Γυμνασίου, Έφηβοι Λυκείου

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ

•      Θα δημιουργήσουν τις δικές τους θεατρικές παραστάσεις, που θα ανέβουν στο θέατρο Απόλλων.

•   Όλοι οι μαθητές μας θα παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, χορογράφους κλ.)

•   Θα έρθουν σε επαφή και με τέχνες παραστατικές που συνδέονται άρρηκτα με το θέατρο: τη μουσική, τη δημιουργική κίνηση και τον κινηματογράφο .

•   Με επισκέψεις στο θέατρό μας όπου θα γνωρίσουν τη λειτουργία του θεάτρου ως ένα σύστημα συντελεστών όπου ο καθένας είναι επιφορτισμένος με ένα συγκεκριμένο ρόλο.

•    Οι έφηβοί μας 12- 17 ετών, θα συμμετέχουν σε βιωματικά   εργαστήρια σε συνεργασία με τη δραματική σχολή και εμψυχωτές σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

•    Γιούλη Δούβου, θεατροπαιδαγωγός, Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου

•    Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, σκηνοθέτης- θεατρολόγος

•    Μαρία Αθανασοπουλου, θεατροπαιδαγωγός

•    Δέσποινα Κριμπά, μουσικός- παιδαγωγός

•    Βάγια Ζεππάτου, μουσικός- παιδαγωγός

•    Μαρίνα, Αγγελάτου, δασκάλα χορού

•    Παναγιώτης Φαφούτης, σκηνοθέτης κινηματογράφου

•    Δημητρά Μαντζάνα: ψυχολόγος

•    Ανδριάνα Αγγελοπούλου, γραμματέας

•    Κώστας Καζάκος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Πάτρας

Ελένη Μποζά,  Διευθύντρια Δραματικής Σχολής

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 623 730 (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας) 694 7354515 (Ανδριάνα Αγγελοπούλου, Γραμματεία)               697 6878104 (Γιούλη Δούβου), www.dipethepatras.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture