Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«In flux»: Διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης στα Αισχύλεια 2015

«In flux»: Διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχν...

Στην Ελευσίνα

Μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα που τρέφουν τις ελπίδες, συχνά μάταιες, των λαών, είναι στο επίκεντρο της εικαστικής έκθεσης με τίτλο «In flux», από την 1η Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα, στα πλαίσια των Αισχύλειων.

Εννέα καλλιτέχνες από διαφορετικές ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες, εγγράφουν στο έργο τους τη ρευστότητα, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της έκθεσης, της μεταβατικής περιόδου που διανύει η Ευρώπη. Το έργο τους αντανακλά το τρέχον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κλίμα παγκοσμίως.

Φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, γλυπτά «συνομιλούν» στην έκθεση -την επιμελείται η Σοέρ Μαβλιάν της Πινακοθήκης Τέιτ Μόντερν-, για την πολυπλοκότητα της σχέσης Ανατολής -Δύσης, την θέση ή όχι μιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη μεταναστευτική κρίση, την διαμαρτυρία και την αντίσταση, την κατασκευή της εθνικής ταυτότητας.

Το εγχείρημα των νέων καλλιτεχνών να επεξεργαστούν ιδέες και γεγονότα, επιθυμίες, όνειρα και καταστάσεις οριακές, μετουσιώνοντας την επικαιρότητα και το παρελθόν σε τέχνη, παρουσιάζει το Φεστιβάλ των Αισχυλείων 2015 σε συνεργασία με την «Ελευσίνα 21 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Υποψήφια Πόλη».

Στην ομαδική έκθεση «In flux» πολλοί από τους καλλιτέχνες έχουν εκπροσωπήσει τις χώρες τους στην Μπιενάλε της Βενετίας. Είναι οι: Bouillon Group (Γεωργία), Αικατερίνη Γεγησιάν (γεν. 1976, Ελλάδα), Emine Gozde Sevim (γεν. 1985 Τουρκία), Sergiy Lebedynskyy και Vlad Krasnoshchok (γεν.1982, Ουκρανία και γεν.1980, Ουκρανία), Emeric Lhuisset (γεν. 1983, Γαλλία), Thomas Mailaender (γεν.1979, Γαλλία), Ahmet Ogut (γεν. 1981 Tουρκία), Henk Wildschut (γεν.1967, Ολλανδία).

Η έκθεση φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Κανελλόπουλος(Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας). Θα διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου.

 

Bouillon Group

Bouillon Group

Bouillon Group

Émeric Lhuisset

 Émeric Lhuisset

Émeric Lhuisset

Aikaterini Gegisian

Aikaterini Gegisian

Aikaterini Gegisian

Henk Wildschut

 Henk Wildschut

Henk Wildschut

Πηγή:thetoc

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture