Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ξυπόλυτος ήρωας του Χρήστου Πατρινού το Σάββατο στην ΕΡΤ - Αφιέρωμα στον παραδοσιακό Καραγκιόζη

Ο ξυπόλυτος ήρωας του Χρήστου Πατρινού τ...

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τα μυστικά της λαϊκής τέχνης

Ο ξυπόλυτος ήρωας, ο παραδοσιακός Καραγκιόζης του Χρήστου Πατρινού για άλλη μια φορά έχει την τιμητική του. Το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα (19:00) ο τηλεοπτικός δέκτης της ΕΡΤ-1 θα μεταδώσει σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ Ες αύριον τα σπουδαία παραγωγής Ελλήνων σκηνοθετών με τίτλο επεισοδίου «Ο Θανάσης και ο Αθανάσιος Διάκος».

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τα μυστικά της λαϊκής τέχνης που μεταλαμπαδεύει ο καραγκιοζοπαίχτης Πατρινός στους μικρούς μαθητές του εργαστηρίου Περί Σκιών.

Πρωταγωνιστής ο Θανάσης ηλικίας μόλις 6 χρονών όπου μαζί με τα άλλα παιδιά-μαθητές ανεβάζουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης καντηλανάφτης και ο Αθανάσιος Διάκος, ο ήρωας της Αλαμάνας» αναδεικνύοντας το ταλέντο τους και την αγάπη τους για το θέατρο σκιών.

Η σκηνοθέτις Λένα Βουδούρη συνεργάζεται για 2η φορά με τον Χρήστο Πατρινό και για λογαριασμό της ΕΡΤ-1. Η πρώτη ήταν το 2010 και για την καταξιωμένη τηλεοπτική εκπομπή Παρασκήνιο «Καραγκιόζη- δεν είμαι εδώ!».

Η εκπομπή προσέγγιζε τη στενή σχέση που συνδέει τον καραγκιοζοπαίχτη με την φιγούρα του Καραγκιόζη μέσα από την δύσκολη καλλιτεχνική ζωή και σκληρή καθημερινότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture