Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές" σε Καλάβρυτα κι Αίγιο

"Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές" σε ...

ΔΕΙΤΕ το πρόγραμμα

Η Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» που υλοποιεί στο Μ.421 του Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013 του Ν. Αχαΐας, διοργανώνει 2/ημερη Εκδήλωση στα Καλάβρυτα και στο Αίγιο, στο πλαίσιο τοπικής δράσης για την Τοπική Γαστρονομία και τις Ελληνικές Γεύσεις.

Η εκδήλωση αφορά την ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή, με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης, προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού. Ο απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη των πιο εκλεκτών γεύσεων με τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, ΠΟΠ, ΠΓΕ και επιλεγμένα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εστιάτορες, στελέχη εστίασης - τουρισμού, καθώς και στον τοπικό πληθυσμό, και εντάσσεται στο σύνολο των εκδηλώσεων «Οινοξένεια» που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή από τοπικούς φορείς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 27 Αυγούστου • ώρα 20:00, Κεντρική  Πλατεία – Καλάβρυτα

«Γαστρονομία & Πολιτισμός!» Γαστρονομική Εκδήλωση

Εξαιρετικά τυριά Π.Ο.Π., αναζητούν τους οινικούς συντρόφους τους!

Εκδήλωση γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, όπου θα παρουσιαστούν γευστικοί συνδυασμοί κρασιών και τυριών. Μια μοναδική γαστρονομική εκδήλωση, όπου εξαιρετικά τυριά Π.Ο.Π. θα αναζητήσουν τους οινικούς συντρόφους τους. Η γαστρονομική εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό της πόλης των Καλαβρύτων και θα πληροί όλες τις προδιαγραφές γευσιγνωσίας.

Για την ανάδειξη των πιο εκλεκτών γεύσεων, έχουν επιλεγεί αυστηρά τοπικά εκλεκτά προϊόντα, όπως φέτα, γραβιέρα, αφίρι (φορμαέλα) και κρασιά από τους τοπικούς αμπελώνες. Εξειδικευμένοι οινοχόοι θα ενημερώσουν το κοινό και θα το ταξιδέψουν γαστρονομικά.

Παρασκευή 28 Αυγούστου • ώρα 11:00, Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ»

Ημερίδα

«Τα Προϊόντα Π.Ο.Π και τα χαρακτηριστικά Τοπικά Προϊόντα στην Ανάδειξη και Προώθηση της Περιοχής»

Ενηµερωτική Ηµερίδα για τα προϊόντα Π.Ο.Π., ΠΓΕ και την προβολή πιστοποιηµένων  προϊόντων της περιοχής µέσω εκλεκτών γεύσεων.

(είσοδος ελεύθερη)

Η ενημερωτική ημερίδα θα διοργανωθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» στο Αίγιο και στοχεύει στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης σαν όφελος στην αγροτική οικονομία και στον τουρισμό.

Παρασκευή 28 Αυγούστου • ώρα 20.30, Αύλειος Χώρος Πολιτιστικού Κέντρου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ»

«Γαστρονομία & Πολιτισμός!» Γαστρονομική Εκδήλωση

Εξαιρετικά τυριά Π.O.Π. αναζητούν τους οινικούς συντρόφους τους!

Την παρουσίαση καθοδηγούν:

•          Ηλίας Μαµαλάκης, διακεκριµένος Σεφ - Συγγραφέας Γαστρονοµίας

•          Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο µοναδικός Έλληνας Master of Wine, Πρόεδρος του WSPC (Οινικού Εκπαιδευτικού Οργανισµού)

(είσοδος ελεύθερη)

Στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία θα αναμένει το κοινό του Αιγίου. Επιλεγμένα εκλεκτά τυριά και οίνοι από την Αιγιάλεια θα περιμένουν τη γευστική δοκιμή τους. Οδηγοί σ’ αυτήν την εμπειρία θα είναι οι Ηλίας Μαμαλάκης -διακεκριμένος Σεφ - Συγγραφέας Γαστρονομίας και Κωνσταντίνος Λαζαράκης - Master of Wine. Οι καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν, αλλά και να συζητήσουν με τους κορυφαίους γευσιγνώστες. Μια μοναδική στιγμή απόκτησης εμπειριών και μια μοναδική ευκαιρία ζωντανής επαφής με καταξιωμένους του είδους.

Υπαίθριο Θέατρο «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Μουσικό Αφιέρωμα

«90 χρονια Χατζηδάκις- Θεδωράκης» Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας

Υπό τη ∆/νση του Μαέστρου: Σταύρου Σολωμού

Ερμηνευτές: Χρήστος Κωνσταντόπουλος - Χριστίνα Τσιμπρή

Ενορχήστρωση - ∆/νση Ορχήστρας: Σταμάτης Λέκκας

(είσοδος ελεύθερη)

Μεγάλη συναυλία της Πολυφωνικής Ορχήστρας Πάτρας με θέμα: «90 χρόνια Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης». Οι κορυφαίοι σύγχρονοι Έλληνες μουσουργοί θα συναντηθούν σε ένα μοναδικό περιβάλλον, σε μια ξεχωριστή φεγγαρόφωτη βραδιά του Αυγούστου. Η συναυλία θα είναι ελεύθερη στο κοινό με 60 χορωδούς, 8 μουσικούς και 2 ερμηνευτές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture