Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παραλία Καλαμακίου Αχαΐας: Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση γραμμένη από παιδιά

Παραλία Καλαμακίου Αχαΐας: Μια ξεχωριστή...

Έγραψαν, σκηνοθέτησαν και έραψαν τα κουστούμια της παράστασής τους

Το βράδυ της  Κυριακής 16/8/2015 όσοι παραθεριστές στην Παραλία Καλαμακίου Αχαΐας   είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον φιλόξενο κήπο του κ. Σωτήρη και της κ. Λίλης Σαράβα απόλαυσαν μια διαφορετική θεατρική παράσταση, αποκλειστικό δημιούργημα μιας παρέας παιδιών.

Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-15 χρόνων, που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή αποφάσισαν, για δεύτερη χρονιά, να εμπλουτίσουν τις καλοκαιρινές δραστηριότητές τους και με κάτι άλλο, εκτός των συνηθισμένων: κολύμπι, ηλιοθεραπεία, ποδήλατο, βόλτες.

Με την καθοδήγηση των μεγαλύτερων παιδιών, ηλικίας 20-25 χρόνων, που αυθόρμητα έχουν αναλάβει το ρόλο συντονιστή-μέντορα στην παρέα, έγραψαν το δικό τους σενάριο με τίτλο : «Από την πόλη στο χωριό», το σκηνοθέτησαν, ετοίμασαν τα σκηνικά και τα κοστούμια και επιδόθηκαν με αξιοθαύμαστη συνέπεια και επαγγελματισμό σε πρόβες.

Η υπόθεση του έργου, μέσα από αστείες καταστάσεις, περνά το μήνυμα  ότι η ενότητα, η συνεργασία και η πίστη στο Θεό, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Το αποτέλεσμα, εντυπωσιακό!

Οι περίπου 80 θεατές, στο «Θέατρο Πεύκων», όπως ανέφεραν τα παιδιά στην πρόσκληση που ετοίμασαν, χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τους μικρούς ηθοποιούς σε μια παράσταση πλαισιωμένη από χορό και τραγούδι. Στο τέλος, καθισμένα σε κύκλο και με τη συνοδεία κιθάρας, τραγούδησαν τρία τραγούδια δικά τους, στα οποία μιλούν για την παρέα τους, τις καλοκαιρινές εμπειρίες τους και τον ακατάλυτο δεσμό της αγάπης και της φιλίας που θα τα ενώνει για πάντα.

Μετά το κλείσιμο της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σνακς και αναψυκτικά από τον μπουφέ που είχε στηθεί και να ξαναγίνουν παιδιά χορεύοντας στο γκαζόν,  ακολουθώντας τον κεφάτο ρυθμό που έδιναν κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά, σε ρόλο dj.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture