Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Κατάμεστο το Ρωμαϊκό Ωδείο για την παράσταση «Αχαρνής»- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κατάμεστο το Ρωμαϊκό Ωδείο για τη...

Sold out η παράσταση

Με μία ακόμα sold out παράσταση συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας 2015 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Οι «ΑΧΑΡΝΗΣ» η Αριστοφανική κωμωδία που είναι το πρώτο σωζόμενο έργο του ποιητή, παρουσιάστηκε από το σύνολο των θαυμάσιων ηθοποιών με στοιχεία της κλασσικής Αθηναϊκής περιόδου συνδυασμένα με αντίστοιχα επίκαιρα του σήμερα.

Μία παράσταση του Κακλέα αποτελεί πάντα ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός. Είναι αφορμή για συζητήσεις, για έρευνες, για εποικοδομητικό διάλογο, για περισυλλογή, για ξεχωριστή ανάγνωση.

Το σύγχρονο «μάτι», η παρούσα πολιτικοοικονομική κατάσταση και το αρχαίο κείμενο σε νεοελληνική διασκευή-δραματουργική επεξεργασία  του σκηνοθέτη και της Εύης Σαραγά, απογείωσαν την παράσταση σε κινηματογραφικούς ρυθμούς, δίδαξαν τι σημαίνει σάτιρα στις μέρες μας και πόσο σκληρός είναι ο πόλεμος και οι συνέπειες του.

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθέτησε την παράσταση με σεβασμό στην Αριστοφανική κωμωδία, χιούμορ, τρυφερότητα, γλυκόπικρη γεύση. Σε συνδυασμό με τις ερμηνείες όλων, οι Αχαρνής ήταν καθηλωτικοί.

Φράσεις και νοήματα δυνατά από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ως Δικαιόπολι όπως "δεν φταίνε για όλα οι Σπαρτιάτες. Εχουμε και μεις ευθύνη", είχαν σαφείς παραλληλισμούς με το σήμερα. "Όποιος κοιμάται στην δημοκρατία, ξυπνάει στην δικτατορία!!".

Η εμφάνιση του Φάνη Μουρατίδη ως Λάμαχο είχε όλα τα χαρακτηριστικά του εθνικολαϊκισμού και του φανατισμού. Ο Άρης Σερβετάλης απολαυστικός ως Ευρυπίδης, δίκαια κέρδισε όχι μόνο στο τέλος της σκηνής του αλλά και στην τελική υπόκλιση το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Εντυπωσιακοί στις ερμηνείες τους ήταν και οι Λεωνίδας Καλφαγιάννης, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και η Αγγελική Τρομπούκη.

Στο τέλος της παράστσης ο Δικαιόπολις γιορτάζει την ειρήνη "μία ειρήνη που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα όνειρα μας". Μια ευχή όλων για το σήμερα, που άγγιξε το κοινό καθώς στο τέλος είχε σηκωθεί όρθιο και χειροκροτούσε παρατεταμένα όλους με ενθουσιασμό και θέρμη.

Το πολυπληθές κοινό της πόλης χειροκρότησε και επιβράβευσε τους ΑΧΑΡΝΗΣ του Αριστοφάνη αποδεικνύοντας με την παρουσία του ότι στον τόπο μας ο πολιτισμός δεν επηρεάζεται από τις όποιες κρίσεις. Μπορεί, ξεπερνά και υπερβαίνει. Οι ηθοποιοί με εντυπωσιακό τρόπο υπηρέτησαν το κείμενο και μετέφεραν τα εξαιρετικά επίκαιρα μηνύματά του, καταφέρνωντας να προβληματίσουν τους θεατές, αλλά και να τους διασκεδάσουν. Εντυπωσιακά ήταν και τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη.

Η κορυφαία αντιπολεμική κωμωδία επαναλαμβάνεται και σήμερα Τρίτη το βράδυ, όπου επίσης έχουν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια.

Οι παραστάσεις του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας 2015 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος συνεχίζονται την Τετάρτη με την τραγωδία ΒΑΚΧΕΣ, του Ευριπίδη με τον Σπύρο Φωκά και την Τιτίκα Σαριγκούλη, από το Πειραϊκό Θέατρο Δημήτρη Ροντήρη και την εταιρεία Ανθος.

Η προπώληση για την παράσταση αυτή, συνεχίζεται, παρακαλούνται όλοι να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους έγκαιρα όπως και για τις υπόλοιπες παραστάσεις του Φεστιβάλ γιατί προβλέπεται να είναι όλες sold out.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight