Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Συνεργασία υψηλού επιπέδου για τον Ανδρέα Καραβέλα

Συνεργασία υψηλού επιπέδου για τον Ανδρέα Καραβέλα

Με τον εργοφυσιολόγο Στέλιο Πούλο

Επιστημονική συνεργασία πολύ υψηλού επιπέδου πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο γνωστός προπονητής Ανδρέας Καραβέλας (γυμναστής με πολυετή πείρα και εμπειρία) με τον εργοφυσιολόγο Στέλιο Πούλο.

Μέσω εργομετρικών αναλύσεων και ολοκληρωμένης προπόνησης με την παγκοσμίως βραβευμένη μέθοδο EMS- miha bodytec που πραγματοποιείται στο στούντιο γυμναστικής που λειτουργεί ο ίδιος, αλλά και σε αθλητικούς χώρους παρέχεται η  δυνατότητα μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης αθλητών όλων των αθλημάτων.

Η συνεργασία αυτή είναι πρωτοποριακή για την πόλη μας και έχει ήδη μεγάλη αποδοχή από ομάδες και αθλητές.

Ο Στέλιος Πούλος βρέθηκε στην Πάτρα πριν μερικές ημέρες και μας μίλησε για το πως μπορεί ένα παιδί να ...γίνει πρωταθλητής.

"Κάνουμε εργομετρικές εξετάσεις και βλέπουμε για παράδειγμα τις διατροφικές συνήθειες ενός αθλητή μέχρι και διάφορα, άλλα πράγματα, όπως το πόσο έχει δουλέψει για μπορούμε στη συνέχεια να δουλέψουμε κάποια πράγματα όπου έχουμε δει".

Πόσο συνεργάσιμοι είναι οι γονείς σε αυτό;

Είναι πολλές φορές δύσκολο σε γονείς που έρχονται σε μένα και μιλούν ότι το παιδί τους είναι ταλαντούχο και κάνει τη διαφορά να τους πεις ότι δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Συνήθως είμαι εγώ ο κακός και πάνε σε άλλους που θα τους πουν αυτά που θέλουν. Το θέμα είναι να εμπιστεύονται τους ειδικούς και να συνεργάζονται με αυτούς για το καλό των παιδιών.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον πρωταθλητισμό;

Σίγουρα δεν θα πρέπει να μπερδέψουμε τον αθλητισμό με τον πρωταθλητισμό για το πρώτο κάνουν όλοι για τον πρωταθλητισμό όχι. Και γι αυτό σαν επαγγελματίας θα πρέπει να λέω αυτό που αξιολογώ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό οι αθλητές πριν υπογράψουν κάνουν τις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Σε τι ηλικία θα πρέπει ένα παιδί να κάνει αυτό το τεστ;

Ένα παιδί θα πρέπει από την ώρα που μπορεί να πιάσει κάτι και να μην του πέσει κάτω να αρχίσει να προπονείται. Η προπόνηση δεν έχει ηλικία, αφού ξεκινά από όταν αντιλαμβάνεται περιβάλλον και αντικείμενα και φτάνει μέχρι το τελευταίο στάδιο μεγάλης ηλικίας. Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να προπονούνται καθημερινά όλοι και να γίνεται τρόπος ζωής.

Στον αθλητισμό θα πρέπει να μπαίνουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία 7-9 ετών. Στην Ελλάδα παιδιά 9 ετών μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί καν με σπορ. Η φυσική κατάσταση ξεκινά να διαμορφώνεται νωρίς, αφού από τα δέκα και πάνω θα πρέπει να έχουμε ένα πρώτο στάδιο για να μπορέσει ο αθλητής να δουλέψει στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανδρέας Καραβέλας στο thebest.gr: “Η Πάτρα θα πρέπει να είναι ενωμένη”

Ανδρέας Καραβέλας στο thebest.gr: "Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας"

Για περισσότερες πληροφορίες 2614005929

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports