Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΑΥΤΗ ήταν η πρώτη αντίδραση της Βασίλισσας Ελισάβετ όταν έμαθε το θάνατο της Νταϊάνας

ΑΥΤΗ ήταν η πρώτη αντίδραση της Βασίλισσ...

"Κάποιος της έκοψε τα φρένα"

Ήταν 31 Αυγούστου του 1997, όταν η είδηση του θανάτου της Πριγκίπισσας Νταϊάνα "πάγωσε" ολόκληρο τον πλανήτη. Η δημοτικότητα της Νταϊάνα άγγιζε "εξωπραγματικά" επίπεδα και η σχέση της με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ προκαλούσε σοκ και δέος στο Παλάτι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το ζευγάρι να αποτελεί τον νούμερο 1 στόχο των... απανταχού παπαράτσι.

Αυτή η δημοτικότητα έμελλε να αποδειχθεί μοιραία, αφού μία "καταδίωξη" από φωτορεπόρτερ που ήθελαν να απαθανατίσουν το ζευγάρι στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, ήταν η αιτία για το τροχαίο που κόστισε την ζωή της Lady D στην σήραγγα Πλας Ντε Άλμα..

Τουλάχιστον επισήμως, αφού Μεγάλη Βρετανία και ίντριγκα είναι δύο έννοιες σχεδόν... ταυτόσημες, με διάφορες θεωρίες συνομωσίας να έχουν κατά καιρούς ακουστεί και τις επικρατέστερες να κάνουν λόγο για σχέδιο δολοφονίας του ζεύγους που "σκανδάλιζε" τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η αντίδραση της Ελισάβετ


Όταν τα μηνύματα άρχισαν να καταφθάνουν από το Παρίσι στην Βρετανική Βασιλική οικογένεια κι έλεγαν πως η Πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε εμπλακεί σε ένα στοβαρό τροχαίο, η Βασίλισσα δυσκολευόταν να πιστέψει τα όσα άκουγε. Η αρχική πεποίθηση ήταν πως παρόλο που η σύγκρουση στην σήραγγα του Παρισιού ήταν σφοδρή, η Νταϊάνα δεν είχε σκοτωθεί.

Σύμφωνα με έναν μάρτυρα που ήταν παρών όταν η Βασίλισσα πληροφορήθηκε αρχικά για το περιστατικό, η Ελισάβετ είπε δυνατά: "Κάποιος πρέπει να έκοψε τα φρένα".

Αυτό το τουλάχιστον αξιοσημείωτο σχόλιο αποκαλύπτει μερικές πτυχές από την πολύπλοκη σχέση των δύο γυναικών. Μία σχέση που επανήλθε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, με την δημοσίευση φωτογραφιών που δεν είχαν ως τώρα αποκαλυφθεί και τραβήχτηκαν την ημέρα του γάμου της Νταϊάνα με τον Κάρολο.

Τραβηγμένες ανεπίσημα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, απεικονίζουν την Νταϊάνα και την Βασίλισσα να προχωρούν παράλληλα σε ένα διάδρομο μετά την τελετή.

Τι κι αν η περίσταση θα πρόσταζε να είναι αυτονόητη η χαρά και η ευτυχία; Οι δύο γυναίκες μοιάζουν σχετικά απόμακρες και ο γάμος δίνει την αίσθηση μίας διεκπαιρεωτικής διαδικασίας.

Μία μικρή ένδειξη, ίσως, του χάσματος που χώριζε τις δύο τελείως διαφορετικές προσωπικότητες.

Τα συν και τα πλην της μετέπειτα Πριγκίπισσας


Ένα νέο βιβλίο, παρουσιάζει την παραπάνω σχέση και αναφέρει πως η Βασίλισσα καταγοητεύτηκε από την Νταϊάνα, όταν η τελευταία για πρώτη φορά σε ηλικίας μόλις 19 ετών γνώρισε την Ελισάβετ.

Ο πατέρας της Νταϊάνα, Viscount Althorp, εργαζόταν για την Ελισάβετ για περίπου δύο χρόνια και οι όποιες συναναστροφές της μετέπειτα Πριγκίπισσας με το Παλάτι ήταν εφάμιλλες των περιστάσεων.

"Είναι μία από εμάς" είχε γράψει η Βασίλισσα σε έναν φίλο και η Νταϊάνα γίνονταν ευρέως αποδεκτή στον Βασιλικό κύκλο.

Αυτό που όμως δεν μπορούσε να αποδεχτεί η Βασίλισσα, ήταν η εφηβική επιπολαιότητα.

Οι "τύποι" και τα προβλήματα...

Η Νταϊάνα ήταν αφελής και καθόλου διορατική, εν αντιθέσει με την Βασίλισσα, που είχε το ένα της μάτι... στραμμένο στιο μέλλον, από παιδί ακόμη.

Μαγεμένη από τον έρωτα και με ένα εκπληκτικό οβάλ ζαφείρι στο δαχτυλίδι των αρραβώνων της -το ίδιο φυσικά που σήμερα κοσμεί τα δάχτυλα της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, η Νταϊάνα ένιωθε πως "είχε πιάσει το μεγάλο ψάρι", σύμφωνα με τα δικά της λεγόμενα!

Μόνο όταν βρέθηκε να μένει στον δεύτερο όροφο του Παλατιού, με μόνιμη αστυνομική συνοδεία και όλες τις ελευθερίες της "πετσοκομένες" συνειδητοποίησε την πραγματικότητα του να ζεις ως Πριγκίπισσα.

Η Βασίλισσα προσπαθούσε να της δώσει να καταλάβει πως ενδιαφερόταν για τν χαρακτήρα της Νταϊάνα και όχι μόνο για ό, τι αντιπροσώπευε ως σύζυγος του διαδόχου του θρόνου.

Η Νταϊάνα όμως απέφευγε τις προσκλήσεις για επίσημα δείπνα, επινοώντας ακόμη και... μη υπαρκτούς φίλους, με την σχέση των δύο γυναικών να καθίσταται ολοένα και περισσότερο προβληματική όσο περνούσαν τα χρόνια.


Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight