Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Το μυστικό του καλού ύπνου!

Το μυστικό του καλού ύπνου!

Είναι η αιώρα!

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε φανταστεί ότι βρίσκόμαστε σε μια ειδυλλιακή παραλία και χαλαρώνουμε ξαπλωμένοι σε μια αιώρα. Ποιός όμως θα φανταζόταν ότι πίσω από αυτή την απόλυτα χαλαρωτική εικόνα κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη – ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα – έρευνα ο ύπνος στην αιώρα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τον ύπνο στο σταθερό κρεβάτι.

Η έρευνα διεξήχθη από ελβετούς επιστήμονες οι οποίοι μελέτησαν την εγκεφαλική λειτουργία 12 ανδρών κατά τη διάρκεια του ύπνου σε συμβατικά κρεβάτια και κρεβάτια σχεδιασμένα να κουνιούνται όπως ακριβώς και οι αιώρες.

Όταν οι άνδρες ξάπλωναν στο κρεβάτι-αιώρα, κοιμόντουσαν περίπου ένα λεπτό γρηγορότερα και περνούσαν σε ένα στάδιο βαθύτερου ύπνου περίπου 3 λεπτά πιο νωρίς. Επίσης, στην αιώρα οι άντρες έμεναν περίπου 5 λεπτά περισσότερο στο δεύτερο επίπεδο του ύπνου (γνωστό και ως Ν2) ενώ χρειάζονταν κατά μέσο όρο 3 λεπτά λιγότερα για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να τους πάρει ο ύπνος.

Σίγουρα πρόκειται για μια μικρή έρευνα, παρόλα αυτά οι ειδικοί λένε ότι τα αποτελέσματά της θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα για την αντιμετώπιση των διαταραχών του ύπνου αλλά και της αϋπνίας. Εν τω μεταξύ, εσύ μπορείς να προμηθευτείς μια αιώρα για τον κήπο ή το μπαλκόνι σου και να επωφεληθείς της ευεργετικής της δράσης!

Διαβάστε επίσης:

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τον ύπνο;

Πηγή: missbloom.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being