Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το καγιάκ της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών κατέπλευσε στο Μικρολίμανο -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ κ ΒΙΝΤΕΟ

Το καγιάκ της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού ...

Η όλη αποστολή είχε τεθεί υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

Η 5η κατά σειρά μεγάλη Ναυτική Αποστολή του South Evian Gulf team ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015, με το καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης του κωπηλάτη Άγγελου Χριστοφίδη να καταπλέει στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

Με απόπλου από τη Θεσσαλονίκη ο «καγιάκερ» και συνιδρυτής του South Evian Gulf team διένυσε 330 ναυτικά μίλια μέσα σε 13 ημέρες με σκοπό να μεταδώσει το μήνυμα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών σε παράκτια μέρη της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αποπλέοντας στις 26 Ιουλίου από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης και πραγματοποιώντας στάσεις σε Παραλία Κατερίνης, Στόμιο Λαρίσης, Άγιο Ιωάννη Πηλίου και Σκιάθο, διέσχισε τον Ευβοϊκό με σταθμούς στην Ερέτρια και τη Ραφήνα, συνέχισε παράκτια σε όλη τη νότια ακτή της Αττικής και ολοκλήρωσε την αποστολή την Παρασκευή με τον τελικό κατάπλου στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

Η φετινή αποστολή του South Evian Gulf team αξίζει να σημειωθεί πως ήταν αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και τη σημασία της στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο του αίματος (όπως η λευχαιμία που αποτελεί τη συνηθέστερη μορφή καρκίνου στα μικρά παιδιά). Σε προγραμματισμένες στάσεις της αποστολής, εκπρόσωποι και εθελοντές του Κέντρου Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή» ενημέρωναν το κοινό για τη διαδικασία της δωρεάς -η οποία πλέον μπορεί να γίνει μέσω συλλογής από το αίμα- και ενέγραφαν νέους εθελοντές δότες που μια μέρα ίσως χαρίσουν ζωή σε κάποιον ασθενή, μικρό ή μεγάλο, με μόνη ελπίδα τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η αποστολή τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς και υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight