Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Κίνδυνος στο παρά πέντε για το πολυώροφο του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας μετά τη νέα διακοπή των εργασιών

Πάτρα:Κίνδυνος στο παρά  πέντε για το πο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Δεν έχουν εκταμιευτεί χρήματα

Την ώρα που οι εργασίες για την επαναλειτουργία του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας βρίσκονται στην τελική ευθεία, ο εργολάβος είπε στοπ και οι εργασίες διακόπηκαν χθες το πρωί, την ώρα που μάλιστα κάποιοι όροφοι είναι σχεδόν έτοιμοι, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κώστας Πετρόπουλος.

Αιτία όπως αναφέρει η μη εκταμίευση χρημάτων που έχουν εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ για την ανακατασκευή του κτιρίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ο Ιπποκράτης "παρά τη σχετική κατανομή που ήδη έχει γίνει, μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις μας μαζί με την περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη που παρακολουθεί από κοντά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη  του έργου, το αρμόδιο Υπουργείο (Σταθάκης)  δεν δίνει την σχετική εντολή στο  Γενικό Λογιστήριο  του Κράτους να  μεταφέρει τις σχετικές πιστώσεις στην Τράπεζα Ελλάδος, προκειμένου να πληρωθεί ο εργολάβος και να συνεχιστεί αυτό το άκρως  απαραίτητο και αναγκαίο έργο".

Το τελευταίο διάστημα οι εργασίες εξελίσσονταν με καλούς ρυθμούς και συνεργεία δούλευαν παράλληλα και το έργο που έχει καταληκτική ημερομηνία παράδοσης τον Οκτώβριο θα ήταν έτοιμο αν δεν παρουσιαζόταν εμπλοκή, ενα μήνα νωρίτερα, εξηγεί ο κ. Πετρόπουλος.

Ο εργολάβος έχει καιρό να πάρει χρήματα, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ενώ σε αυτή τη φάση τα έξοδα ήταν υπεραυξημένα, καθώς έχει παραγγελθεί και ο εξοπλισμός και η διακοπή των εργασιών θέτει σε κίνδυνο και την ολοκλήρωση του κτιρίου αλλά και την προμήθεια του εξοπλισμού εξηγεί ο Κώστας Πετρόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι το έργα δεν είναι στα έργα γέφυρα του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα ο Οκτώβριος να είναι ένα αυστηρό dead line που απειλεί με οικονομική επιβάρυνση το Ελληνικό Δημόσιο στην περίπτωση που οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν μέχρι τότε.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου θα ζητήσει από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα να σχηματιστεί μια επιτροπή φορέων ώστε να παρέμβουν στον κ. Σταθάκη, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες εκταμίευσης των χρημάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πάτρα: Σταμάτησαν οι εργασίες στο νοσοκομείο του "Αγίου Ανδρέα "

 

Δυτική Ελλάδα: "Στάση πληρωμών" στην Περιφέρεια αν δεν πιστωθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις