Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρεκόρ αποκεφαλισμών στην Σαουδική Αραβία - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ρεκόρ αποκεφαλισμών στην Σαουδική Αραβία...

Εκτέλεσε τον 110ο κρατούμενο

Ανησυχεί η Διεθνής Αμνηστία, αλλά και οι διεθνείς οργανώσεις για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται να αυξάνει τις εκτελέσεις με αποκεφαλισμό, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στο top 5 των κρατών που εκτελούν τους κρατούμενους με αυτόν τον βάναυσο τρόπο.

Η Σαουδική Αραβία κατέχει την τρίτη θέση διεθνώς στις δι' απαγχονισμού εκτελέσεις, μετά την Κίνα και το Ιράν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας.

Όπως όλα δείχνουν το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει ήδη ξεπεράσει το ρεκόρ που κατείχε στους απαγχονισμούς το 1995, όταν εκτελέστηκαν 192 κρατούμενοι, αφού μέσα στο τρέχον έτος εκτέλεσε 110 κρατούμενους, ενώ το 2014 είχε εκτελέσει με αποκεφαλισμό 88 άτομα.

Η διεθνής οργάνωση για την προστασία των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, δια της εκπροσώπου της για την Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, Sarah Leah Whitson, κατηγόρησε την χώρα της Αραβικής Χερσονήσου για «εκστρατεία θανάτου», όταν πριν δύο μήνες οι εκτελέσεις με απαγχονισμό ξεπέρασαν τις εκατό.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα εκτελέστηκε με απαγχονισμό ο 110ος κρατούμενος, ο  Mugrib al-Thanyan, ο οποίος κατηγορήθηκε για τον θάνατο ενός άλλου Σαουδάραβα, με τον οποίο είχε μια φιλονικία και αργότερα, εντοπίστηκε νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Το πρόβλημα στην Σαουδική Αραβία είναι ότι στην νομοθεσία της δεν αναφέρει ποια εγκλήματα τιμωρούνται με την θανατική ποινή και εκτός, από τον φόνο, την μοιχεία, την ομοφυλοφιλία και την μαγεία, για τα οποία είναι απόλυτα ξεκάθαρο, ότι οι ένοχοι θα χάσουν το κεφάλι τους, η Human Rights Watch αναφέρει, ότι για μια σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του κάθε δικαστή να αποφασίσει, αν πρόκειται για ποινικό έγκλημα που θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις